DDK Racing naar 5de versnelling in de VW Fun Cup!

Sinds 2018 valt DDK Racing op in het landschap van de VW Fun Cup powered by Hankook. De rijders van het team uit Soumagne worden immers regelmatig bijgestaan door echte sterren uit de internationale autosport. Voor zijn vijfde seizoen wil de structuur onder leiding van Philippe Decuypere zich onderscheiden met een team dat de zeven races van het seizoen zal afwerken, maar ook een tweede auto die driemaal zal racen, waaronder in de Hankook 25 Hours VW Fun Cup.
 
Enkele dagen voor de aftrap van het seizoen in Mettet, werkt Philippe Decuypere in zijn atelier aan de Fun #999 van DDK Knauf. “De laatste voorbereidingen zijn aan de gang”, opent de patron van DDK Racing. “Afgelopen maandag werd de auto bestickerd en ik ben nu bezig met de montage van enkele onderdelen. We werken aan de laatste kleine details voor een testsessie op donderdag en het debuut van het kampioenschap dit weekend. Laat maar komen!”
 
Op die VW Fun Cup Evo3 ingeschreven voor het volledige kampioenschap vinden we de gebruikelijke rijders terug: Xavier Knauf, Marc Lognard en Grégory Servais. “Het team wordt vervolledigd door Olivier Meurens”, verduidelijkt Philippe Decuypere. “Met dat viertal en Pierre-Yves Corthals als race-ingenieur, hopen we op het best mogelijke resultaat in het algemene klassement, ook al beschikken we in feite eerder over een Pro Am-team.”
 
Bovenop de #999 DDK Knauf, zal de structuur uit Soumagne ook de #421 DDK Mega inschrijven tijdens de races in Francorchamps en, in principe, Anneau du Rhin. “Claude Pirson en Pierre-Yves Corthals zijn de twee bevestigde namen aan het stuur”, kondigt Philippe aan. “Zoals dat tijdens de voorbije seizoenen het geval was, worden ze onder meer versterkt door sterrijders, zoals de dubbele wereldkampioen toerismewagens Yann Ehrlacher of voormalig Peugeot-rijder Aurélien Compte. We weten meer in de komende maanden. De enige zekerheid: onze doelstelling is om op het podium van de 25 Hours te staan. In 2021 kwamen we dicht bij de top 5, ondanks een aanrijding op zondagochtend. Als alles goed gaat, zijn we ervan overtuigd dat het mogelijk is.”
 
Aan de vooravond van zijn vijfde seizoen in de VW Fun Cup powered by Hankook, is DDK Racing zonder twijfel sterker dan ooit. De ervaring die de afgelopen jaren werd opgedaan, zou haar vruchten kunnen afwerpen. “Het team heeft stappen gezet, vooral vorig jaar, wat betreft de afstellingen en de strategie”, bevestigt Decuypere. “We hebben de kans gehad om zowat overal te racen, waardoor we meer data hebben vergaard. Het wordt zo eenvoudiger om de set-up van de auto te vinden voor dit nieuwe seizoen.”
 
Het amusement wordt eveneens cruciaal voor het team en zijn gentlemen drivers. De eerste afspraak volgt op 19 en 20 maart op het Circuit Jules Tacheny à Mettet!

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!