“De 24 Uur van Zolder is één van de moeilijkste races”

Op 25 en 26 september staat het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship op het programma: de 24 Uur van Zolder. Bij de vorige editie, in 2019, wisten Bert en Stienes Longin, Christoff Corten en Giorgio Maggi de prestigieuze zege op hun naam te schrijven. Onder het motto ‘never change a winning team’ wordt #TheRocket11 Krafft/PK Carsport Norma dit jaar door hetzelfde kwartet bemand. We blikken vooruit met Giorgio Maggi, die voor de tweede keer aan de start staat.

Al bijna een decennium ervaring in de autosport, maar toch nog altijd maar 23 jaar: dat is in een notendop de carrière van Giorgio Maggi. Begonnen in de eenzitterij, overgeschakeld naar de prototypes – met onder andere een titel in de Asian Le Mans Series – en sinds een paar seizoenen actief in de NASCAR Whelen Euro Series. Ook daar scoorde hij al een titel, als de Elite 2-kampioen van 2019. Tijdens de races voor dat laatste kampioenschap liepen Maggi en de familie Longin elkaar al regelmatig tegen het lijf, maar hun relatie gaat verder terug.

“In 2016 reden Bert en ik al samen voor Race Performance in de European Le Mans Series”, stelt Maggi. “Ik wist dus tot wat hij in de enduranceracerij in staat was, en was heel vereerd toen hij me in 2019 vroeg om samen met hem de 24 Uur van Zolder te rijden.”

Voor Maggi was het even opkijken toen hij aantrad in de Limburgse enduranceklassieker. “De 24 uur van Zolder is één van de moeilijkste races die er zijn”, stelt de Zwitser onomwonden. “De lengte van het circuit, het aantal wagens op de piste, het verschil in snelheid, allemaal factoren die er voor zorgen dat het management van het verkeer op de piste ontzettend lastig is. Het is een ontzettend grote uitdaging om daar foutloos te blijven, waardoor het één van de belangrijkste factoren tot succes wordt.”

Maggi had wel snel de smaak te pakken. “Voor mij is autosport een teamsport. Ik ben een rijder die veel respect opbrengt voor het werk dat het hele team levert, en probeer om door mijn prestaties het team te motiveren. Enduranceracerij is daar heel geschikt voor.”

Maggi stemde dan ook snel in toen hij opnieuw werd gevraagd om te starten in de 24 uur van Zolder. “Ik kijk er ontzettend naar uit, ja!”, stelt hij met een brede glimlach. “Onze belangrijkste tegenstanders? Dat kan ik moeilijk inschatten. Maar over het algemeen zijn de GT-wagens wel heel consistent, en in de uithoudingsracerij is dat een heel belangrijke factor. Maar ik ben er helemaal klaar voor. Dit wordt iets heel anders dan de races van de NASCAR Whelen Euro Series die ik tijdens de rest van het seizoen afwerk, maar Zolder wordt zeker een coole uitdaging.”

Racemail Press team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!