DE #280 SOCARDENNE BY MILO BEHOUDT DE SPANNING VOOR ASSEN

Het Zolder Fun Festival, zesde en voorlaatste afspraak van de VW Fun Cup powered by Hankook, is uitgedraaid op een adembenemende finale! Na een van de mooiste gevechten uit de geschiedenis van de discipline was het uiteindelijk de #280 Socardenne by Milo van Kevin Balthazar, Matteo Raspatelli en Romain Degeer die aan het langste eind trok. Een eerste zege dit seizoen waardoor Milo Racing de hoop op de titel behoudt tijdens de finale over drie weken op TT Circuit Assen.
 
Na de zwart-witgeblokte vlag heerste er uitzinnige vreugde in het kamp van DRM Motorsport. Edouard Mondron, Gilles Smits en Wolfgang Reip waren waren op de vijfde plek vertrokken en dachten een spectaculaire zege behaald te hebben door nipt twee andere teams afgetroefd te hebben tijdens het Zolder Fun Festival. Het trio werd echter al snel weer met de voeten op de grond gezet toen de #2 DRM Autographe een straftijd van 32 seconden kreeg aangerekend voor een gevaarlijk maneuver in de pitlane!
 
De #280 Socardenne by Milo, tweede aan de aankomst op enkele honderdsten van de #2, kreeg dus de zege in de schoot geworpen. De troepen van Christophe Nivarlet behouden zo de spanning voor de zevende en laatste manche van het seizoen in Assen. “We hebben de hele race gestreden en hebben daarvoor een beloning gekregen”, laat Kevin Balthazar weten. “We hebben nog altijd een mathematische, weliswaar minieme kans om kampioen te worden, aangezien het puntenbarema in Assen verhoogd wordt tot 150 procent. We gaan over drie weken alles geven om onze tweede plaats in het kampioenschap te consolideren en te hopen op iets meer.”
 
De #277 Allure Team, die het seizoen 2019 domineert met vier zeges in zes meetings, was opnieuw op de afspraak. Hoewel ze in Limburg op twee tienden van een seconde eindigden, scoren Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Gilles Debrus de dierbare punten van de tweede positie. Ze beschikken dus over een uitstekende uitgangspositie voor de titel 2019. De leiders in het kampioenschap deden uiteindelijk beter dan DRM Autographe, waar ontgoocheling troef was.
 
De #289 Socardenne by Milo streed eveneens mee in de voorposten, maar was in de slotfase niet in staat om mee te spelen voor het podium, al konden de rijders wel gelukkig zijn met de vierde plaats. Kevin Caprasse, Benjamin Kaivers en de getalenteerde Matts Breckpot profiteerden van een straftijd van twintig seconden (te korte pitstop) van de #44 Jac Motors (Jaspers-Van Impe-Leenders) om hen vooraf te gaan. Aan de poort van de top 5 vonden we de #269 Jac Motors (Detry-Perrin-Incardona), auteur van een sterke inhaalrace, voor de #499 DRM Art Blanc Tourneur (Mondron-Tourneur-De Dryver).
 
Leader Racing toont zich in Fun, Acome Racing in Pure
 
We hadden het verwacht: de zegekandidaten in de Fun-categorie (de teams zonder Top Gun) mochten niet uit het oog verloren worden. Ze hebben in ieder geval een hoofdrol gespeeld in het algemene klassement, naar het voorbeeld van de #65 Leader Racing van Paul Theysgens, Benjamin Mardeen en Nygel Verhaeren. De drie jonge wolven zegevierden voor de eerste keer in de Fun-klasse en eindigden op een uitstekende achtste plaats in het algemene klassement. Ze haalden alles uit de kast om de #278 Acome Racing (Nava-Doutrepont-Rosa-Charlier), de winnaar in de Pure-categorie, achter zich te houden. Ze nemen ook de leiding in het kampioenschap, voor de #281 ACM-Cash Converters (Quédé-Arnaudet-Windels-Morel).
 
Biplaces: Louis en Camille Mazuin bevestigen
 
In een peloton van acht Biplaces werd uitgekeken naar een onvoorspelbare strijd. Na hun succes in Zandvoort afgelopen maand, bevestigden Camille en Louis Mazuin hun goede vorm in Zolder door hun tweede opeenvolgende zege te behalen met de #377 Michaël Mazuin Sport. “Het was echt spannend! We hebben de hele wedstrijd gestreden om op te klimmen in het klassement. De samenwerking met zijn broer was echt perfect”, bevestigde Camille Mazuin. “We hebben het niet gemakkelijk gehad”, gaf Louis toe. “Tijdens de laatste stint kreeg ik te kampen met een batterij die bijna begaf door een probleem met de alternator. Ik smeekte de auto om het einde te halen… en het is gelukt! Wat een opluchting.”
 
De #365 Carpass LRE by DRM (Van de Poele-Heymans-Reynens-Engisch) was de hele wedstrijd vooraan te vinden en leek op weg naar de tweede podiumplaats, maar een crash in de slotfase deed hen terugvallen naar de derde plek. Goed nieuws voor de #360 CBRS by Milo (Dupont-Fisette-Koning), die op die manier de zilveren medaille veroverde. De #361 Credeco by Leader (Van Oppens-Vanderfeesten-Camara) en de #331 SGRT.be (De Wachter-Lurkin-Museur-Knockaert-Budts) sloten de top 5 af.
 
De #342 Monster Trendy by Milo (Plunus-Jardon-Houbben) kende een moeilijk weekend in Zolder door problemen met de versnellingsbak, waardoor er niet meer inzat dan een zesde positie. Ze zijn echter allesbehalve uitgeschakeld voor de titel in het duel met de #365. De finale van de VW Fun Cup powered by Hankook is dus een niet te missen afspraak, op 2 en 3 november op het TT Circuit Assen!

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!