De #365 ‘Car Pass by DRM’ op jacht naar een nieuwe biplace-titel in 2021

De Biplace-categorie zou de Biplace-categorie niet zijnzonder de #365 ‘Car Pass LRE by DRM’. De wit-geel-groene bolide, die twee jaar geleden overstapte naar DRM Motorsport, heeft niet minder dan vijf titels op zijn palmares staan in de VW Fun Cup powered by Hankook (2012-2014-2017-2018-2019), met bovendien ook vier zeges in de Hankook 25 Hours (2012-2014-2018-2019).

Vorig jaar stond de #365 enkel in Zandvoort aan de start. Maar goed nieuws voor 2021, want de ‘Car Pass’ zal ditmaal tijdens het volledige seizoen te bewonderen zijn! “We zijn inderdaad ingeschreven voor de zeven manches van het programma dit jaar”, bevestigt Miguel Coppieters, het vaste gezicht van de auto. “De campagne 2020 werd stokken in de wielen gestoken door de pandemie, en daarom wouden we absoluut alle races afwerken in 2021. We nemen passagiers mee tijdens alle wedstrijden in België, waaronder de fameuze 25 Hours van Spa-Francorchamps. Bij Car Pass is het een traditie geworden om genodigden de race te laten beleven van binnenuit. We zijn erg gelukkig dat die traditie, die voor ons als sinds 2011 bestaat, ook dit jaar wordt voortgezet.” 

‘Don’t change a winning team’. Stéphane Lémeret, Miguel Coppieters, Philippe Reynens, Édouard de Braekeleer, Gautier Engisch en Philippe Wintgens zullen elkaar aflossen aan het stuur van de VW Fun Cup in de kleuren van de vzw waarvan de dagelijkse strijd erin bestaat om de koper te beschermen en een eerlijke handel te garanderen in de sector van de occasievoertuigen door de bestrijding van fraude met de kilometerteller. En toch zal een nieuwe naam in de loop van het seizoen zijn opwachting maken bij Car Pass en DRM Motorsport. “Als Stéphane afwezig is door zijn programma in GT4 of met de #2 ‘DRM-Autographe’, wordt hij vervangen door Maxime Pasture”, verduidelijkt Miguel. “Maxime werd onder meer vicekampioen in de BGDC enkele jaren geleden en heeft meermaals de 25 Hours betwist. We heten hem welkom in ons team en zijn er zeker van dat hij een waardige versterking zal vormen.” 

2021 krijgt een dubbele ambitie, aangezien ‘Car Pass LRE by DRM’ niet één, maar twee titels wil veroveren bij de Biplaces. “Natuurlijk zullen we er alles aan doen om dit seizoen kampioen te worden. Daarnaast, ook al raceten we vorig jaar enkel in Zandvoort, maken we nog altijd kans op de titel van superkampioen, een combinatie van het seizoen 2020 en dat van 2021. We zouden erg gelukkig zijn om die twee bekroningen aan DRM Motorsport te kunnen schenken, een team dat blijkt geeft van professionalisme, ook toen we hier twee jaar geleden aankwamen. We hopen op een mooi seizoen bij een team dat telkens weer ongelofelijk werk levert tegen een concurrentie waar we het goed mee kunnen vinden, zoals dat de bedoeling is in de Biplace-categorie. Laat Mettet maar komen!”

Afspraak over enkele dagen al voor de aftrap van de VW Fun Cup powered by Hankook 2021 op het Circuit Jules Tacheny, waar DRM Motorsport van de partij zal zijn met verschillende wagens.

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!