De #477 DRM Autographe Cup en de #280 Milo Socardenne delen de titels!

Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Maxime Soulet hebben met het kleinste verschil de titel behaald in de VW Fun Cup powered by Hankook 2021. Met de #477 DRM Autographe Cup hadden ze in het kader van de Fun & Sun Trophy op het Circuit de Lédenon voldoende aan een overwinning in de eerste manche en een tweede plek in de tweede race om algemeen kampioen te worden met… een half punt voorsprong. De strijd was zo intens dat Kevin Caprasse, Lorenzo Donniacuo en Ludovic Bellinato (#280 Milo Socardenne), de winnaars van de tweede manche, tot kampioen gekroond werden in de Cup-categorie na afloop van een prachtig seizoen.
 
De twee wedstrijden die op zondag op het programma stonden in Lédenon draaiden stuk voor stuk uit op een sprint. Het aangekondigde duel tussen de #477 en de #280 voldeed aan de volwachtingen: op tien minuten van het einde kwam Cédric Bollen opzetten bij leider Lorenzo Donniacuo en na een rondenlang en fantastisch duel nam de DRM-rijder definitief het voordeel. Het betekende dat de #477 genoeg had aan een tweede plaats in de daaropvolgende wedstrijd om zich te verzekeren van de algemene titel… met een bonus van een half punt.
 
“In de eerste race hebben we alles uit de kast gehaald en de nodige risico’s genomen omdat we absoluut wouden winnen”, klonk het bij een gelukkige Maxime Soulet, voor het eerst kampioen in de VW Fun Cup powered by Hankook. “Dat gaf ons immers de luxe om van begin tot einde de kalmte te bewaren in de tweede manche, want we hadden genoeg aan een tweede plaats. Eerst was de hoop dat Ulysse (De Pauw, nvdr.) de leiding zou kunnen overnemen van de #280, maar toen dat niet lukte, hebben we de logische beslissing genomen om de posities om te draaien. Ik ben echt dankbaar dat ik dit seizoen heb kunnen betwisten met het team van DRM Motorsport en de familie Bollen. We hebben samen fantastische momenten beleefd. Bedankt ook aan het team van de #280 voor het prachtige duel dat we dit seizoen hebben meegemaakt.”

(c) VW Fun Cup

Cup: de titel voor Milo Socardenne
 
De #280 Milo Socardenne greep dus maar net naast de titel in het algemene klassement, maar behaalde daarentegen wel de kroon in de Cup-klassering, dat enkel rekening houdt met de auto’s waar minstens één Top Gun-rijder aan boord zit. “Het is prachtig om niet met lege handen naar huis te gaan”, aldus Lorenzo Donniacuo, een van de vaste rijders van het team. “Het team heeft het hele seizoen het beste van zichzelf gegeven en heeft deze beloning verdient. Het toont vooral ook aan hoe intens het duel met de #477 dit jaar is geweest. Dit is autosport zoals we het graag zien!”
 
Fun: dubbel succes voor DRM Autographe Fun
 
Ulysse De Pauw en Stéphane Lémeret (#2 DRM Autographe Fun) maakten lange tijd aanspraak op de algemene overwinning in de tweede wedstrijd van het weekend, en hadden op zondagochtend eveneens een rol van betekenis kunnen spelen zonder een straftijd vanwege een te korte pitstop.
 
Bovenop een dubbele bronzen medaille in de algemene uitslag achter de twee titelkandidaten, liet het duo van DRM Motorsport tijdens de twee races in Lédenon twee overwinningen noteren in het Fun-klassement (voor teams zonder Top Gun-rijder). De titel in die categorie was, ondanks herhaalde elektronische problemen in de tweede manche, voor de #404 Milo Graficko (Matteo Raspatelli-Timo Van Impe-Nicolas Perez).

(c) VW Fun Cup

Pure: eerste keer prijs voor Herock by Comtoyou
 
Aangezien Matteo Raspatelli-Timo Van Impe-Nicolas Perez (#404 Milo Graficko), de nieuwe kampioenen in Fun, in de ochtendwedstrijd nog niet moesten afrekenen met technische problemen, domineerde het drietal ook de Pure-categorie van de eerste wedstrijd. De kersverse kampioenen in de klasse eindigden de tweede manche echter in de kelder van het klassement en zo lag de weg open voor de tegenstanders.
 
Na een inhaalbeweging van de indrukwekkende nieuwkomer Enzo Ferrari op drie kwartier van het einde, behaalde de #290 Herock by Comtoyou (verder bestuurd door Laurent Van Laere, Gaetan Lancksweerd en Benjamin De Cock) een eerste succes van het jaar binnen. Michaël, Louis en Camille Mazuin (#422 Michaël Mazuin Sport) werden nipt geklopt.
 
Het peloton werd trouwens, ook tijdens de verplaatsing naar het zonnige zuiden van Frankrijk, aangevuld met drie deel-nemers uit de Vintage-categorie, voorbehouden aan de VW Fun Cup van de eerste generatie. Eric De Hoe en Mathieu Simone (#46 VFC-Rêves Passions) waren ’s ochtends aan het feest, in de namiddag was de bovenste podiumtrede dan weer voor dochter Virginie De Hoe en teamgenoot Amaury Lainé aan het stuur van de #174 VFC-4 Race.

(c) VW Fun Cup

Biplace: galawedstrijd voor de #342 Milo Monster Trendy
 
Vaste rijders Eric Jardon en Francis Plunus waren er in Lédenon niet bij, maar Milo Racing had beslist om de nieuwe titel voor de #342 Milo Monster Trendy in de bloemetjes te zetten tijdens de finale van het seizoen 2021. Kevin Balthazar kreeg in de openingsfase van de openingsrace nog een bestraffing aan de broek, maar daarna was er niets aan te vangen tegen de auto die verder bestuurd werd door teambaas Christophe Nivarlet en Pascal Amand.
 
Achter de autoritaire winnaar van beide wedstrijden, deelden de #355 Publincentive (Olivier Baudet-Lyssia Baudet-Jean Michel Mahy) en de #377 Michaël Mazuin Sport (Maxime Pairoux-Jacky Pierard) de overige podiumplaatsen. In de eerste wedstrijd eindigde de #355 nog voor de #377, later werden de rollen omgedraaid.
 
Nu de laatste winnaars en de kampioenen gekend zijn, leven organisator Kronos Events en de deelnemers meer dan ooit toe naar volgend jaar, zeker na twee seizoenen die vooral getekend werden door de coronapandemie en haar gevolgen. De kalender ligt vast en zal alle liefhebbers van de VW Fun Cup kunnen bekoren. Over enkele dagen weet u meer!

(c) VW Fun Cup

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!