De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 – volgens het gewicht), zal de kartcompetitie toegankelijker maken.  We nemen deze nieuwe categorie, die de komende jaren een groot succes belooft te worden, even onder de loep.

In de wereld van het karten en die van de autosport in het algemeen is budget vaak het struikelblok.  Sinds haar creatie heeft de IAME Series Benelux altijd tal van maatregelen getroffen om een zeer hoog competitieniveau en hyper professionele ondersteuning te garanderen, maar met gecontroleerde budgetten.  In 2024 gaat de promotor van IAME Belgium nog een stap verder!  Met de introductie van de nieuwe categorieën KA100 148 en KA100 158 is het doel duidelijk, de kartcompetitie nog betaalbaarder maken.

IAME Series Benelux 2024
IAME Series Benelux 2024 – KA100

Door de creatie van de KA100 148- en KA100 158 categorieën willen we zoveel mogelijk piloten de kans geven om de kartcompetitie te ontdekken in een professionele omgeving, maar met gecontroleerde budgetten.” bevestigd Thierry Lepinne, promotor van de IAME Series Benelux. “De vermeldingen 148 en 158 verwijzen naar het minimumgewicht in kilogram dat in de reglementen is vastgelegd voor piloot en chassis. Dus terwijl jongeren worden toegelaten vanaf het jaar waarin ze 14 worden, zullen ook oudere piloten hun plek in het kampioenschap vinden. We hebben gekozen voor Komet K3H banden, die goede prestaties leveren met een relatief harde rubbersamenstelling en daardoor een langere levensduur hebben.”

Doordat het beperken van de kosten essentieel is zal de KA100 categorie in haar debuutjaar slechts drie proeven tellen met een start op het circuit van de Karting des Fagnes in Mariembourg op 31 maart, gevolgd door een manche in de Hauts-de-France op het circuit van Racing Kart JPR in Ostricourt op 12 mei en een finale in Mariembourg op 13 oktober.

“Alle proeven zullen ééndagswedstrijden zijn die telkens verreden worden op zondag”, bevestigt de promotor. “Het is een middel om de overnachtingskosten te drukken, maar ook de kosten van de mecanicien, enz.  De vrije trainingen worden ’s ochtends afgewerkt, vervolgens zijn er de kwalificatieve oefensessies, gevolgd door twee kwalificaties en een finale.  Het is dus een programma verdeeld over één dag, maar de piloten zullen waar hebben voor hun geld!  En voor diegene die nog meer willen, werken we samen met de GK4 Kart Series, die op haar beurt vijf manches voorstelt met een categorie voor de KA100 motoren.  Zij die investeren in een KA100 motor zullen, als ze dat willen, dus kunnen deelnemen aan acht proeven in de Benelux, daarbovenop zijn er eveneens andere buitenlandse series die deze motoren toelaten.”  

Hoewel er onvermijdelijk kosten aan verbonden zijn, is het doel van de promotor om competitief karten toegankelijker te maken en tegelijkertijd officiële IAME Series Benelux kampioenstitels aan te bieden, met een trofee die wordt uitgereikt tijdens de prestigieuze RACB Awards.  En daar stopt het niet…  De leiders in de KA100 148- en KA100 158 kampioenschappen krijgen na de tweede ronde in Ostricourt een gratis deelname aangeboden aan de prestigieuze IAME Eurocup die in oktober wordt verreden op het Circuit International du Mans.

“De interesse is alvast aanwezig want er waren reeds een kleine twintig piloten met een KA100 motor aanwezig op de officiële testen van de IAME Series Benelux die eind februari doorgingen.” besluit Thierry Lepinne. “De return die we kregen was uiterst positief, zowel op gebied van de motor als voor de banden.  Ik ben ervan overtuigd dat deze promotiecategorie van de karting, die zich richt tot een breder publiek, een mooie toekomst wacht!”

Voor meer bijkomende inlichtingen kan u terecht bij de promotor via de volgende mailadressen [email protected] of [email protected].  Afspraak op de circuits!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!