DE LAATSTE RECHTE LIJN IS IN ZICHT

De Hankook 25 Hours VW Fun Cup behoort tot het verleden. Na de zomervakantie staan de deelnemers aan de VW Fun Cup powered by Hankook te trappelen van ongeduld om de drie laatste races van het seizoen aan te vatten. Maar wie mag nog hopen op de titel?
 
Na het immense succes van de 22ste Hankook 25 Hours VW Fun Cup geniet de familie van de VW Fun Cup van enkele welverdiende weken vakantie. Nu die rustperiode binnenkort ten einde loopt, kunnen de teams en rijders niet wachten om er weer in te vliegen. Circuit Zandvoort dient als kader voor de vijfde manche van de VW Fun Cup powered by Hankook op 14 en 15 september. De titelstrijd wordt dus eerst aan de Noordzee voortgezet, met vervolgens de afspraak op Circuit Zolder (12-13 oktober) en de grote finale op het TT Circuit van Assen, het eerste weekend van november.
 
Naar goede gewoonte hebben de teams twee grote ambities bij de start van elk seizoen: een zege in de 25 Hours en de bekroning op het einde van het kampioenschap. En die twee gaan soms hand in hand, aangezien de punten die gescoord worden in de langste race van het seizoen, vaak zwaar doorwegen in de eindbalans.
 
Na het succes van Cédric Bollen, Sam Dejonghe, Gilles Debrus, Sébastien Kluyskens en Frédéric Bouvy in Spa-Francorchamps, heeft de #277 Allure Team een kloof geslagen in de tussenstand. Het Luikse team won eerder al in Magny-Cours en tijdens het Franco Fun Festival en is dus de grote favoriet voor de titel. Bovendien betwist de #277 normaal zijn laatste seizoen in de huidige context en zowel het team als de rijders zullen dit hoofdstuk in schoonheid willen afsluiten…
 
In de wetenschap dat het slechtste resultaat mag geschrapt worden op het einde van het jaar, beschikt de #277 daarenboven over een joker in geval van pech. Het kampioenschap ligt echter allesbehalve in een beslissende plooi! De #44 Jac Motors (Laurent Jaspers, Hubert Bauthier en Michaël Leenders), winnaar van de openingsrace in Mettet, bezet op dit ogenblik de tweede positie in het klassement en zal maar al te graag profiteren van de kleinste misstap van de leiders om weer te kunnen strijden voor de titel. Die vaststelling geldt ook voor de #2 DRM Autographe, die het in Zandvoort en Zolder wel moet stellen zonder Amaury Richard en Stéphane Lémeret. De vierde plek is voor de #280 Socardenne by Milo, die zijn ‘joker’ al gebruikt heeft tijdens een catastrofale race in Mettet. Een succesvolle slotfase van het seizoen kan de troepen van Christophe Nivarlet – die de teams van zijn drie topwagens blijft samenstellen met een loting – een kans geven om de titel van 2018 te verdedigen! De voorlopige top 5 wordt vervolledigd door de #269 Jac Motors 2 (Mathieu Detry-Stéphane Perrin-Sébastien Incardona), die de laatste kanshebber lijkt op een eventuele titel.
 
Pure en Fun: Clubsport Racing en Acome Racing aan de macht
 
Na een bijzonder regelmatige eerste seizoenshelft heeft de #415 Clubsport Racing – winnaar in Mettet – opnieuw de kop van het Fun-kampioenschap veroverd, voor teams zonder Top Gun-rijder. Tom Boonen, Johan Huygens en Marnik Battryn mogen dus beginnen dromen! Opgepast echter voor de #291 Comtoyou Racing (Dominique Bustin-David Dermont-Gilles Verleyen) en de #281 ACM – Cash Converters (Arnaud Quédé-Benoit Arnaudet-Sébastien Morel), die de achtervolging aanvoeren.
 
In het Pure-klassement (voor rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring), heeft de #278 Acome Racing (Manu Nava-Stéphane Charlier-Alexandre Charlier-Anthony Rosa) het voordeel behouden, ondanks een dramatische 25 Hours. De #281 ACM – Cash Converters (Arnaud Quédé-Benoit Arnaudet-Sébastien Morel) zegevierde in de belangrijkste race van het seizoen en is teruggekomen tot op amper anderhalf punt! Drie andere teams kunnen, ondanks een lichte achterstand, nog meedingen naar de kroon: de regerende kampioenen van de #255 DZ Racing by Acome, de #114 Clubsport Racing en de #917 DRM.
 
Ondanks heel wat pech in de 25 Hours, blijft de #227 JUSI Racing (Jurgen Vermeulen-Rik Ceyssens-Kurt Heirman-Kris Van Bael) de debatten leiden in de Evo2-categorie (voor TDI-motoren). Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de #254 S&G Racing Team (Yehann De Wachter-Raphael Makowcynski-Simon Lurkin-Marvin Herman-Jorn Nagels) echter allesbehalve uitgeschakeld voor de titel.
 
Biplaces: het lijkt wel een déjà vu
 
In de Biplace-categorie vertonen de seizoenen veel gelijkenissen! Zoals dat nu al enkele jaren het geval is, strijden de #365 Carpass LRE by DRM en de #342 Monster Trendy by Milo om de titel. De regerende kampioenen hebben een dertigtal lengtes voorsprong op hun achtervolgers, maar naast de punten gescoord op het circuit, zullen ook de bonuspunten voor de passagiers van belang zijn in de eindafrekening.
 
De #364 CG Racing-IEPS was een kanshebber voor de start van de 25 Hours, maar werd in Francorchamps het slachtoffer van een zware crash en een brand. Ondanks een forfait voor de race in Zandvoort, heeft het team zijn deelname aan de twee laatste races nu al bevestigd. De derde podiumplaats, waarop ook de #360 CBRS by Milo jaagt, blijft dus perfect mogelijk.
 
Op nu naar de Noordzee, waar de laatste rechte lijn van een spannend seizoen 2019 wordt aangevat!

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!