De nieuwe Toyota GR Supra 2.0

De Toyota GR Supra heeft in het eerste jaar dat de auto op de markt is bijzonder veel indruk gemaakt en daarmee zijn status versterkt als een rasechte sportwagen, ontworpen en ontwikkeld voor puur rijplezier. TOYOTA GAZOO Racing heeft bij de ontwikkeling van zijn eerste wereldwijde model geput uit Toyota’s rijke sportwagengeschiedenis en tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden op het gebied van rijgedrag en prestaties onderzocht.

Voor het eerst wordt er nu in Europa naast het bestaande model met een 3.0-liter zescilinderturbomotor ook een uitvoering geïntroduceerd met een nieuwe 2.0-liter viercilinderturbo.

Met deze nieuwe 2.0-liter motor ligt de GR Supra nog beter in de markt. Doordat de krachtbron lichter en compacter is dan de 3.0-liter motor heeft de auto een betere massatraagheid en chassisbalans voor nog betere rijeigenschappen.

Het basismodel van de GR Supra 2.0 is 100 kg lichter dan de uitvoering met de 3.0-liter motor, een gewichtsbesparing waardoor de dynamische prestaties van de auto verder verbeteren. Door de kortere lengte van de motor ligt zijn massa dichter bij het midden van de auto, voor een ideale gewichtsverdeling tussen voor- en achterkant en een betere massatraagheid.

Hoewel de motor minder vermogen levert – 258 DIN hp/190 kW – zijn de motorprestaties indrukwekkend. De snel schakelende automatische achttrapstransmissie van ZF staat garant voor een koppel van maar liefst 400 Nm binnen een breed toerentalbereik. Dankzij het Launch Control-systeem van de GR Supra accelereert de auto in slechts 5,2 seconden van nul tot 100 km/h en de elektronisch begrensde topsnelheid is hetzelfde als bij het 3.0-liter model: 250 km/h.

De Toyota GR Supra 2.0 is in januari in productie gegaan en de eerste auto’s worden vanaf maart geleverd aan Europese klanten.

Foto (c) Toyota Europe 2020

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...

Lynk & Co Cyan Racing onthult kleurstelling en nummers TCR World Tour 2023

Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn livery en racenummers onthuld voor het eerste TCR World Tour seizoen waarin het team vier nieuwe generatie...
error: Content is protected !!