De Porsche 963 maakt dit weekend officieel zijn WEC-debuut

Na bijna twee jaar van planning en voorbereiding is Porsche Penske Motorsport klaar om hun plannen in praktijk te brengen tijdens de proloog pre-season test in Sebring, Florida. Dit evenement markeert het begin van de FIA World Endurance Championship-campagne van het team, waarbij de Hypercar-klasse zijn debuut maakt. 

Het team neemt zijn twee WEC-Porsche 963’s mee naar de test, die voor het eerst officieel het circuit opgaan. Het team, dat bestaat uit 44 leden van 10 nationaliteiten, reist vanuit hun Europese basis in Mannheim, Duitsland, om hun wereldwijde campagne te beginnen. 

Terwijl het IWSC-team van Porsche Penske Motorsport in Mooresville, North Carolina, al aan zijn eerste race heeft deelgenomen – de 24 uur van Daytona – heeft het WEC-team zijn twee Porsche 963’s pas drie weken geleden op het testcircuit van Porsche in het Duitse Weissach ingezet. De week daarop was het Autodromo Internacional do Algarve in Portugal gevuld met het geluid van de twee twin-turbo V8-motoren voor drie testdagen, waarbij nat en droog werd gereden, en dag en nacht.

De proloog is een waardevolle gelegenheid voor het team om hun nieuwe auto’s te testen en processen en procedures op te stellen in de aanloop naar de komende 1000 mijl van Sebring.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Supercup: Jonge coureurs domineren 31e seizoen

Het 31e seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup werd gekenmerkt door opvallende prestaties van jonge coureurs. De 20-jarige Deense Porsche Junior, Bastian Buus,...

Team RaceArt keert voor het eerst sinds 2019 terug in de Porsche Carrera Cup Benelux

Team RaceArt keert terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux en verwelkomt Sam Jongejan, de regerend kampioen van de BetCity Mazda MX-5 Cup, als...

De Fun Cup powered by Hankook aan de vooravond van een nieuw tijdperk

Het leven bestaat uit verschillende hoofdstukken, een vaststelling die ook geldt voor de Fun Cup powered by Hankook. Na de voorbije aankondiging dat Marc...
error: Content is protected !!