De Rally van Haspengouw pakt uit met een straffe affiche

In de gebouwen van Droneport, het schitterende nieuwe hoofdkwartier van de wedstrijd, werd maandagavond de 24ste editie van de Rally van Haspengouw officieel voorgesteld. Organisator Topspeed Rallyclub Haspengouw pakt uit met een sterke affiche. Bijna de volledige top van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship is van de partij.
 
De openingsmanche van het Belgisch rallykampioenschap kan rekenen op een sterke affiche. “Ik ben heel tevreden met de 76 inschrijvingen, zeker omdat de kwaliteit ook verzekerd is,” vertelt voorzitter Benny Giebens. “Met 13 wagens in de topklasse, is bijna de volledige Belgisch top vertegenwoordigd, aangevoerd door titelverdediger Adrian Fernémont en voormalige WRC-fabrieksrijder Stéphane Lefebvre. Kris Princen en Peter Kaspers verwennen de fans door een Citroën DS3 WRC aan de start te brengen en natuurlijk zijn we allemaal benieuwd naar de eerste rally van voormalig F1-coureur Jos Verstappen. Maar, er is meer. Zo tellen we ook 3 Porsches aan de start, krijgen we een prestigeslag tussen Patrick Snijers en Bjorn Syx met BMW’s M3 E30 en staan er verder maar liefst 12 BMW’s aan de start van de M-Cup.”
 
Het hoofdkwartier van de wedstijd is verhuisd naar Brustem, in de prachtige gebouwen van Droneport. Ook het serviceterrein is gevestigd op de terreinen van de vroegere luchthaven van Brustem. Het podium bevindt zich in Hangar 66, waar ook catering is voor de toeschouwers.
 
De wedstrijd gaat zaterdag 26 februari van start in 8h op het podium in Brustem. Na 12 klassementsproeven, verdeeld in drie lussen van vier proeven (Walshoutem 15,46 km; Boekhout 10,86 km; Kamerijck 7,91 km en Halle-Booienhoven (14,59 km) wordt de winnaar om 20h op het finishpodium gevierd. 
 
Voor de fans start het spektakel donderdagmiddag al. Voor de eerste keer organiseert de Rally van Haspengouw immers een shakedown, waar de deelnemers hun wagens een laatste keer kunnen testen. Plaats van afspraak is Velm, tussen 13h en 19h, waarbij de eerste twee uren voorbehouden worden voor de wagens van de topklasse. 

Quotes van de deelnemers
 
Kris Princen (Citroën DS3 WRC – nr. 6)
Peter en ik, we hebben het professioneel erg druk en we hadden beslist om dit seizoen minder wedstrijden te rijden, maar dan wel puur voor het plezier. In het verleden hebben we het meeste plezier beleefd aan het stuur van een WRC. Eens je daarvan geproefd hebt, dan is het rijden met een Rally2 minder opwindend. Vandaar de keuze voor de Citroën DS3 WRC, die we voor 4 wedstrijden hebben gehuurd bij PH Sport. Of we daarmee favoriet zijn? De motor heeft in elk geval veel power, maar het onderstel is wel van een vorige generatie. We zullen zien.
 
Jonas Langenakens (Mitsubishi Lancer EvoX – nr. 18)
Ik ben geboren en getogen in Landen, dus de Rally van Haspengouw wil ik niet missen. Het blijft mijn thuiswedstrijd en een prachtig evenement. De Mitsubishi staat in dezelfde configuratie als twee jaar geleden. Ik mik op een mooi resultaat. De rest van het programma? We zullen niet zoveel rally’s rijden, want mijn zoon Timo is wielrenner geworden en die wedstrijden volg ik natuurlijk ook.
 
Steve Vanbellingen (Ford Fiesta Rally2 Evo – nr. 21)
Ik reed mijn laatste rally in 2019, dus het is al even geleden. Ik heb nog niet met de Ford Fiesta Rally2 Evo gereden, maar het is zeker de beste rallywagen waar ik ooit een wedstrijd mee heb gereden. Ik zou dit seizoen graag nog een paar rally’s rijden, maar dat hangt ook van de resultaten af. Ik ga me wel niet gek laten maken door de tijden van de toppers van het Belgisch kampioenschap.
 
Frederik Vandeloock (BMW M3 – nr. 36)
Nadat we vorig jaar kampioen werden in het Criterium met de BMW 325i E30, hebben we beslist over te stappen naar een andere wagen. Met deze BMW E46 M3, die veel meer power heeft, gaan we deelnemen aan de M Cup. Die competitie spreekt me enorm aan, want het is een gezellige groep kameraden en we staan met 12 BMW’s aan de start hier in Haspengouw, dus het belooft een mooie strijd te worden. Ik moet de wagen nog ontdekken, want hij is pas van gisteren klaar. Ik ga rustig opbouwen. De prijzen worden pas aan de finish uitgereikt.
 
Kris Botson (navigator Jos Verstappen – Citroën C3 Rally 2 – nr. 9)
Na drie testdagen, waaronder een dag in de Vogezen, zijn we klaar voor de start. Dit project met Jos Verstappen dateert al van een jaar geleden. Na een aantal privé-testen op militaire terreinen, hebben we de laatste weken getest met echte nota’s. We zijn benieuwd, maar voor Jos is het in elk geval puur voor het plezier.
 
Johnny Poelmans (Ford Fiesta Rally2 – nr. 12)
Dit is mijn thuiswedstrijd die ik niet wil missen. Na veel motorproblemen, hebben we onze Mitsubishi verkocht. Via een tip van Kris Botson kwam ik op het spoor van de Ford Fiesta R5 van Christophe Verstaen, die we gekocht hebben. In 2020 reed ik in Haspengouw met een Skoda Fabia R5 en die ervaring heeft me overtuigd om te investeren in deze Ford. Ik wil me vooral amuseren dit weekend.

Bron: BRC Media

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!