DE TERUGKEER VAN RUBEN VALCKENAERE IN DE JUNIOR FORD FIESTA SPRINT CUP

Na een redelijk geslaagd debuut in 2018 ontbrak Ruben Valckenaere afgelopen seizoen op de deelnemerslijst van de Ford Fiesta Sprint Cup. Een zwaar verkeersongeval zette een kruis over al zijn activiteiten en wat volgde was een moeizame en zeer langdurende herstelling. Tijdens de openingsmanche van de Ford Fiesta Sprint Cup op Circuit Zolder dook hij, nog ondersteund door krukken, niettemin op in de paddock en liet hij verstaan dat hij vastbesloten was om opnieuw te gaan racen. Uiteraard in de Ford Fiesta Sprint Cup!

“Ik kom natuurlijk van zeer ver en passeerde de volledige winter in ziekenhuizen en werkte er hard aan mijn revalidatie,” zegt 19-jarige Ruben over de bijna fatale gevolgen van de klap die hij als passagier kreeg te verwerken. “Vrij snel kon en mocht ik terug met de auto rijden en uiteraard zat ik te wachten op de dag dat ik de draad kon opnemen met de Fiesta Cup…”

Dat gebeurde op 12 november op Circuit Francorchamps, de plaats waar hij in 2018 twee keer derde eindigde in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup.

“Het deed mij enorm veel deugd wederom kennis te maken met de Fiesta in Cup-versie en dan nog wel op het mooiste circuit ter wereld,” glundert Ruben nog steeds. “Er was geen sprake van snelle tijden te verwezenlijken. Wat telde, was het terugvinden van de automatismen, het plezier van te racen op een circuit en, uiteraard, het passeren van die eerste drempel, zovele maanden na mijn laatste races, het ongeval ergens in december en de vele en lange maanden in de ziekenboeg!”

Samen met de Redant-broers, Hanne Terium en Thibault Parmentier was hij in 2018 één van de nieuwe gezichten in het eerste seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup. In tegenstelling tot Ayrton en Yannick Redant en La Terium had Ruben Valckenaere totdan nooit één meter gereden op een circuit.

Op Circuit Zolder verscheen Ruben voor de allereerste keer aan de start van een autorace en dat verliep niet zo smetteloos. Na één bocht knalde hij op de rondtollende Van Langendonck en werd in het geharrewar aangereden door Bezuur. Over en out. Voor Race 1 van het weekend van de 24 Hours ontbrak hij op de grid: tijdens de opwarmronde wou hij de nieuwe banden iets té goed opwarmen, liet zich verrassen en gleed nog voor het aansnijden van de Ickx-bocht van de baan. Wegens een studiereis naar de States kon hij niet deelnemen aan de races in de Nederlandse duinen en was het pas op Spa dat hij ‘full’ kon gaan, goed voor twee 3de plaatsen. Op Assen sloot hij mooi af, met een 2deplaats.

“De bedoeling is nogmaals aan de start te verschijnen van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup,” klinkt Ruben vastberaden. “Vooreerst dien ik voldoende testkilometers in de benen te krijgen en is het ook nog wachten op de finale medische keuring om in regel te zijn met verzekering en, niet op zijn minst, het verkrijgen van de vereiste vergunning. Ik ga niet overhaast te werk gaan en wil geen onnodige risico’s nemen. Maar, ik ben supergemotiveerd en kijk er naar uit om op het vernieuwde Formule 1-Circuit Zandvoort aan de start te verschijnen van mijn, zeg maar, tweede kans in de Ford Fiesta Sprint Cup!”

Mocht die herkansing er, om één of andere reden, niet komen, dan zal Ruben zich binnen de rangen van TeamFloral alleszins bezighouden met andere rijders.

“Afgelopen seizoen beperkten wij onze activiteit in de Fiesta Cup tot technische bijstand voor alle deelnemers, terwijl wij, niet te vergeten, in 2018 drie Fiesta’s runden en er Kenny Herremans toelieten kampioen te worden. Parallel met mijn mogelijke terugkeer willen wij terug actief aanwezig zijn in de Ford Fiesta Sprint Cup en hiertoe beschikken wij over drie rijklare Fiesta’s. Kandidaten weten waar ze moeten aankloppen!”  

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!