De vijf troeven van Acome Racing

Met de onvermijdelijke Manu Nava als kapitein, blijft Acome Racing een van de referenties in de VW Fun Cup powered by Hankook. De ‘patron’ staat in 2022 dan ook aan de start van zijn 26ste seizoen in de discipline…
 
Een winnende formule verander je niet, een amusante formule evenmin. “In samenwerking met Patrick Bovy en zijn structuur AP Mecanic’s, zullen we opnieuw vijf wagens aan de start brengen van alle wedstrijden van het kampioenschap”, verheugt Manu zich. “Het klopt dat die wagens erg vaak zullen bestuurd worden door vaste waarden van ons team, wat altijd erg aangenaam is. Het bewijst dat rijders zich thuis voelen bij ons. Ik wil niet in herhaling vallen, maar we willen de zaken serieus aanpakken zonder onszelf te serieus te nemen. De voorbereiding van de auto’s is dus erg belangrijk en we stellen alles in het werk om vooraan mee te spelen, maar tegelijk moet de goede sfeer van de partij zijn zodat rijders en hun gasten zich kunnen ontspannen. De voornaamste ambitie is dat iedereen een leuke tijd beleeft!” 
 
Het team van de #426 AP by Acome werd al in januari aangekondigd. Vader en zoon Piron (Pierre en Gilles) worden gekoppeld aan Jean-Luc Vandormael en zullen een rol spelen in de Fun-categorie, voor teams zonder Top Gun-rijder. “In die klasse zullen we zelfs twee troeven hebben, aangezien de #278 Acome Racing by AP eveneens op het Fun-podium wil staan”, gaat Manu door. “Ik deel die auto met David Doutrepont en Alexandre Charlier, twee rijders die het team goed kennen. Ook Anthony Rosa zal, ondanks zijn huidige, extrasportieve activiteiten, enkele gastoptredens maken en daarnaast ben ik erg gelukkig om Olivier Maréchal in het team te verwelkomen. Hij was een van de meest indrukwekkende teammanagers in de internationale kartingwereld, maar vandaag doet hij het wat rustiger aan. Hij wil opnieuw aan het stuur zitten en ons af en toe vergezellen. Ik denk dat we een solide en homogeen team zullen vormen.”
 
Naast het Fun-klassement wil Acome Racing ook van zich laten horen in het Pure-klassement, voor rijders die voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring hebben. De #500 van PYRAT by Acome heeft onlangs zijn plannen bevestigd op sociale media, met een team van gentlemen drivers die voor de sfeer zullen zorgen in de paddock. De onvermijdelijke Pierre-André Guillaume en Steve Dams worden versterkt door David Nevers, door Steven Spittaels, rallyrijder en corijder, en door Xavier Weil. Dankzij een geslaagde nieuwe livery zal die auto niet onopgemerkt blijven!
 
“Nog in Pure rekenen we op de #4 van 4 Fun by Acome met vaste waarden Nicolas Fedorenko en Frédéric Delhez, maar ook Olivier Pénat”, aldus opnieuw de meest ervaren rijder van het peloton. “Ook onder meer Bertrand Toussaint zou het team af en toe kunnen vervoegen. Onze vijfde auto, die eigendom is van AP Mecanic’s, krijgt tot slot een mythisch startnummer voor de VW Fun Cup. Iedereen herinnert zich het succes van de #19 een vijftiental jaar geleden. Die auto maakt zijn terugkeer op de circuits voor een volledig seizoen in de handen van Germain Brocard, Mickael Piat, Christian Messmer en Harold Robin.”
 
Net als de vijf vingers van een hand, zullen de vijf troeven van Acome Racing willen samenwerken om het Luikse team te laten schitteren in 2022. Met de overwinning van de #278 in het algemene klassement van het Franco Fun Festival vorig jaar in het achterhoofd, moet het gezegd dat de troepen van Manu Nava en Patrick Bovy niet alleen op de categorieën zullen mikken. Afspraak vanaf de aftrap van het seizoen, op 19 en 20 maart in Mettet, voor de bevestiging!

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!