De VW e-Fun Cup trekt naar het digitale strand van Zandvoort

Goed nieuws voor de fans van de VW Fun Cup en boeiende autosport in het algemeen: in de komende weken racet de VW Fun Cup niet één, niet twee, maar wel… drie keer op Circuit Zandvoort! Voor de vurige racekevers de verplaatsing maken naar de Nederlandse kust, komen de simracers immers tweemaal aan de bak: komende woensdag in het kader van de Belgian VW e-Fun Cup powered by Hankook, de competitie voor liefhebbers en amateurrijders, en vervolgens zondagavond voor de snelste rijders van de European VW e-Fun Cup powered by Hankook.
 
Na twee exotische locaties om het seizoen te openen, eerst op het legendarische Amerikaanse circuit van Road Atlanta en vervolgens in het kader van een dubbele confrontatie op het gedigitaliseerde circuit van Eastern Creek in Australië, volgen de twee kampioenschappen van Kronos Events voortaan hetzelfde traject.
 
Zowel de VW Fun Cup powered by Hankook, dat stilaan toeleeft naar de 23ste editie van de 25 Hours, als de VW e-Fun Cup powered by Hankook zijn de komende weken te gast op het vernieuwde F1-circuit van Zandvoort, traditioneel een niet te missen afspraak voor organisator Kronos Events. En waar de echte racekevers zich zullen wagen aan een nieuwe uithoudingsrace, mikt de virtuele variant weer op twee adembenemende sprintraces van veertig minuten.
 
Het spektakel is uiteraard, dankzij de samenwerking met VRC-Live, live te volgen op Facebook en op YouTube. Zowel op woensdag als op zondag start de kwalificatiesessie van twintig minuten om 20 uur, gevolgd door de races die bovendien zullen gekruid worden met een omgekeerde top 8 op de startgrid van de tweede manche.
 
European VW e-Fun Cup: een uitdager voor het onklopbare duo?
 
Christof Raes (#415 Clubsport Racing) had zich geen betere seizoensstart kunnen inbeelden, gezien zijn drie overwinningen in evenveel wedstrijden. En toch moest de jonge Antwerpenaar enkele weken geleden alle zeilen bijzetten om de Fransman Florian Bonjour (#13 Vaillant) achter zich te houden. Op basis van de rondetijden tijdens de voorbereidingen lijkt er echter een spelbreker op komst: Senne Lanssens (#11 DDS Racing) heeft de beste chrono achter zijn naam staan en zou zich in Zandvoort weleens kunnen mengen in de titelstrijd.
 
Aan podiumkandidaten uiteraard opnieuw geen enkel gebrek, met regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport), Simon Duterme (#278 Pro-Team by Acome), Benoit Philips (#219 CG Racing) of Calogero Lopez (#480 Milo Tourneur). Of komt de grote verrassing van de gastrijder, aan het stuur van de auto van Cap48, die later deze week wordt onthuld?
 
Belgian VW e-Fun Cup: op naar een vierstrijd
 
In de Belgian-competitie heeft Julien Cuvilliez (#278 Acome Racing), leider in de tussenstand, ‘slechts’ één zege achter zijn naam staan. De man uit de streek van Charleroi is opnieuw een van de favorieten in de Nederlandse duinen, maar zal wel een vette kluif hebben aan drie rijders die in de voorbereiding net iets sneller waren: Massimo Petralia (#332 Néo-Speed), Nathan Delvaux (#480 Milo Racing) en Olivier Charlier (#98 Game Motorsport).
 
Een vierstrijd ligt dus in het verschiet, al is het altijd opletten geblazen voor Steve Claeys (#326 DDS Racing), of de bijzonder regelmatige Christophe Celen (#49 CRT), dit seizoen al tweemaal op het podium en derde in het kampioenschap. Een geheel onverwacht scenario is, zoals de voorgaande races het hebben bewezen, zeker niet ondenkbaar. We kunnen niet wachten!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!