De VW Fun Cup heeft zijn Awards van 2019 uitgereikt

Het seizoen 2020 van de VW Fun Cup powered by Hankook start over vijf weken op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. Maar alvorens een nieuw verhaal te schrijven dat bestaat uit zeven hoofdstukken, heeft Kronos Events afgelopen zaterdagavond de grote familie van de VW Fun Cup samengebracht in de Knokke Out in Waterloo voor de prijsuitreiking van 2019.

Gezellig en feestelijk, en dus is die locatie ideaal om naar behoren de drie beste deelnemers uit iedere categorie te vieren. Het grootste aplaus was natuurlijk voor de kampioenen van de #277 Allure Team (Cédric Bollen-Gilles Debrus-Sébastien Kluyskens-Fred Bouvy-Sam Dejonghe), bovendien ook voor de vijfde keer winnaars van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup.

De andere kampioenen die in de bloemetjes werden gezet, waren de #415 Clubsport Racing by Allure (Kris Cools-Johan Huygens-Marnik Battryn-Pieter Verlinde-Tom Boonen-Matts Breckpot-Koen De Wit), winnaar in Fun, de #281 AC Motorsport (Arnaud Quédé-Benoît Arnaudet-Sébastien Morel-Geert Windels-Christophe Marthoz) die zegevierde in Pure, JUSI Racing (Jurgen Vermeulen-Linus Christiaens-Maik Barten-Kurt Heirman-Kris Van Bael-Diederick Ceyssens-Daan Moeur-Ron Saenen-Hans Deketele-Sigrid Maes) als beste Evo2-deelnemer en, natuurlijk, de Biplace-categorie met een nieuwe titel voor Car Pass LRE by DRM (Stéphane Lémeret-Gautier Engisch-Philippe Wintgens-Philippe Reynens-Miguel Coppieters-Edouard De Braekeleer-Wolfgang Reip-Matthieu De Robiano-Gilles Smits-Jean-Luc Heymans-Alexis van de Poele).

Iedereen werd gefeliciteerd door Roland Bruynseraede (Voorzitter van RACB Sport), Axelle Andrien (vertegenwoordigster van de Champagne de Castellane) en Filip Van Rietvelde (Marketing Manager van Volkswagen België). Diezelfde Filip Van Rietvelde en Jean-Marc Ponteville (PR Manager van Volkswagen België) waren bovendien aanwezig om de premies van de Belgian VW Club uit te delen aan de winnaars van de VW Fun Cup Trophy TOTAL, goed voor een totaalbedrag van 20 000 euro.

Naar goede gewoonte werden opnieuw verschillende ‘Special Awards’ overhandigd. Kronos Events lauwerde François Bouillon, Xavier Gérard, Marc-Olivier Van Oppens en Kris Cools (#260 McDonald’s Racing), de officieuze winnaars van de Jippy Trophy (voor teams van meer dan 50 jaar oud gemiddeld) en koos daarnaast voor Philippe Bollen, de emblematische preparateur van de #277, als winnaar van de J.G. Trophy (een beeldje in de vorm van een pinguin, voor de betreurde J.G. Mal-Voy). Die auto betwistte in Assen zijn laatste wedstrijd en heeft een van de mooiste regels uit de geschiedenis van de discipline geschreven.

De titel van ‘Revelatie van het jaar’ was voor CG Racing, het team dat een opmerkelijk debuut beleefde in het kampioenschap, met onder meer een vierde plek in de Super Pole van Mettet en een zege in het Fun-klassement in Zandvoort.

Voor zijn inbreng op het circuit en in de paddock, onder meer met zijn simulator en andere activiteiten, ontving Michaël Mazuin de ‘Honorary Award’.

De langverwachte ‘Seriously Fun’-trofee ging naar JUSI Racing. Het Vlaamse team handelt naar de geest van de VW Fun Cup en heeft zowel aandacht voor het sportieve aspect als voor het feest en de ambiance achteraf.

Het ‘initiatief van het jaar’ was het project van Cap 48, dat zijn terugkeer maakte in de Hankook 25 Hours VW Fun Cup en meer dan ooit een succes was voor het team van Maxime Berger (Kart48), mede omdat de wedstrijd integraal werd uitgezonden op het Auvio-platform van de RTBF.

Alle aandacht is voortaan gericht op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, waar twee dagen competitie gepland staan op 21 en 22 maart. We noteren ook dat Kronos Events een testdag zal organiseren op vrijdag 20 maart om de teams de kans te geven deze eerste afspraak perfect voor te bereiden. Afspraak dus over… 34 dagen!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!