De VW Fun Cup powered by Hankook neemt een nieuwe start in 2021

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg van de huidige crisis, blijft het team van Kronos Events barsten van motivatie en nieuwe ideeën. De plannen voor 2021 liggen nu al op tafel en de kalender van de VW Fun Cup powered by Hankook heeft er duidelijk nooit zo aantrekkelijk uitgezien!

Na een… bijzonder jaar, waarin de eerste wedstrijd van de VW Fun Cup pas einde augustus werd georganiseerd, keert het kampioenschap van de racende kevers in 2021 terug naar een meer traditioneel programma. De bedoeling is duidelijk: een eerste afspraak eind maart en een seizoensfinale in oktober, telkens in België.

Het seizoen op gang trappen op het Circuit Jules Tacheny de Mettet is niet nieuw, maar het format is dat wel. Op zaterdag 20 maart krijgen de teams immers de kans om hun bolides te laten ontdekken door potentiële nieuwe rijders tijdens een Discovery Day, terwijl er op zondag tweemaal twee uur wordt geracet op het circuit tussen Samber en Maas. Een sprintformule die het seizoen met veel vuurwerk zal inzetten! De datum van de seizoensfinale ligt nog niet helemaal vast, maar wel zeker is dat de titels eens te meer op Circuit Zolder zullen gevierd worden, na een wedstrijd van acht uur tijdens een later te bepalen weekend in oktober.

In totaal worden maar liefst vier van de zeven races in eigen land betwist. De maand mei staat in het teken van een blij weerzien met het Circuit de Spa-Francorchamps, naar goede gewoonte in het gezelschap van de Fun Cup France. Een race van acht uur tijdens het Franco Fun Festival vormt een ideale generale repetitie op de 23ste editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, het kroonjuweel van Kronos Events dat na een verplichte pauze meer dan ooit een autosportfeest zal worden voor groot en klein. En zeg nu zelf, wat is er spectaculairder dan meer dan honderd VW Fun Cups richting Les Combes zien afstormen?

Naar Lédenon en het zuiden van Frankrijk

De kalender van de VW Fun Cup powered by Hankook zou niet compleet zijn zonder een nieuw circuit. Op algemene vraag van de teams viel de keuze voor 2021 bij de uitdagende omloop van Lédenon in het zuiden van Frankrijk. Het circuit van 3,156 kilometer, gelegen op een uur van de Middellandse Zee, wordt in tegenwijzerzin afgewerkt en vormt onder meer door zijn hoogteverschillen een stevige uitdaging. Oorspronkelijk was het circuit immers een motocrossterrein en die karakteristieken zijn aanwezig gebleven in het nieuwe circuit. Lédenon biedt de deelnemers niet alleen een fantastische toeristische trekpleister (de Pont du Gard ligt slechts enkele kilometer verderop), maar ook twee boeiende wedstrijden van 3,5 uur tijdens het weekend van 24 en 25 april.

De teams trekken nog een tweede keer naar Frankrijk, in het kader van de Trophée Nostalgie en de 25ste verjaardag van het Circuit de l’Anneau du Rhin. Een bomvol weekend in september met – als de gezondheidscrisis het toelaat – duizenden toeschouwers op het circuit in de Elzas wordt ongetwijfeld een van de absolute hoogtepunten, met bovendien een aankomst in het donker op zaterdagavond.

Last but not least kon ook het vernieuwde F1-circuit van Zandvoort niet op de afspraak ontbreken. De Nederlandse omloop kreeg afgelopen winter een facelift, die bijzonder in de smaak viel bij de teams en rijders van de VW Fun Cup. De Benelux Open Races zijn en blijven dus een vaste afspraak, al moet het weekend van 5 en 6 juni nog bevestigd worden in functie van het programma van de Formule 1.  

Terwijl de organisator van de VW Fun Cup blijft verder werken om dit moeilijke seizoen op een positieve noot te eindigen, zijn de voorbereidingen voor het vervolg nu dus al gestart. En het moge duidelijk zijn dat Kronos Events geen uitdaging uit de weg zal gaan om van 2021 een van de mooiste seizoenen uit de geschiedenis van de discipline te maken!

VW Fun Cup powered by Hankook – Kalender 2021

  • Kronos 8 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet – 20-21/03 (2H+2H)
  • Fun & Sun Trophy – Circuit de Lédenon – 24-25/04 (3,5H+3,5H)
  • Franco Fun Festival – Circuit de Spa-Francorchamps – 7-8-9/05 (8H)
  • Benelux Open Races – Circuit Zandvoort – 4-5-6/06 (8H)
  • Hankook 25 Hours VW Fun Cup – Circuit de Spa-Francorchamps – 9-10-11/07 (25H)
  • Trophée Nostalgie – Circuit de l’Anneau du Rhin – 17-18-19/09 (8H)
  • Zolder Fun Festival – Circuit Zolder – 2-3/10 OF 23-24/10 (8H)

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!