De VW Fun Cup powered by Hankook verwelkomt Xwift Racing Events

Komend seizoen zal een nieuwe naam zijn opwachting maken op de deelnemerslijst van de VW Fun Cup powered by Hankook. Xwift Racing Events is op korte tijd een gekende naam geworden en neemt in 2022 voor het eerst deel aan twee wedstrijden van het kampioenschap van Kronos Events. Ongetwijfeld het begin van een mooi verhaal!
 
Xwift Racing Events is een naam die klinkt als een klok in de Belgische autosport, onder meer dankzij een programma in de Belcar en de 24 Uur van Zolder.
 
Het team werd pas in 2019 opgericht door Pieter Denys, CEO van de transportfirma Xwift. Voor de Oost-Vlaming was de stichting van het raceteam een noodzaak, maar wel een die hem al bijzonder veel amusement heeft opgeleverd. “Ik ben een harde werker, maar enkele jaren geleden werd mij door de dokter verteld dat ik zo niet kon blijven doorgaan. Een hobby zoeken was de boodschap”, lacht de Gentenaar. “Met Xwift Racing Events was de bedoeling oorspronkelijk om enkele CEO’s op te leiden om deel te nemen aan de 24 Uur van Zolder, maar later concentreerden we ons vooral op trackdays. Daar hebben we een vast cliënteel opgebouwd dat we niet in de kou wouden laten staan toen zij de stap wouden zetten naar de competitie. Verschillende programma’s werden aan onze agenda toegevoegd en daar komt dus ook de VW Fun Cup bij.”
 
Spectaculaire bolide
 
Komend seizoen zullen de kleuren van het bedrijf uit Nazareth te bewonderen zijn tijdens twee wedstrijden van de VW Fun Cup powered by Hankook. Zowel tijdens de Magny-Cours Cups (4-5 juni) als tijdens de Hankook 25 Hours (8-9-10 juli) wordt de Biplace #385 ingeschreven voor rijders die later worden bekendgemaakt.
 
“We kozen voor een Biplace omdat zo’n auto ideaal is voor trackdays, maar in competitie zullen we de auto laten starten in het algemene klassement en dus geen passagiers meenemen”, legt Bart Noppe uit, de Sales Manager van Xwift Racing Events. “We doen daarvoor onder meer een beroep op mensen die al ervaring hebben in de discipline, zoals Jürgen Verspeelt van JV Tuning en Kobe Claes als vaste teammanager.”
 
De VW Fun Cup is voor Xwift Racing Events een manier om nieuwe horizonten te verkennen met het oog op de toekomst. “We onderzoeken op dit moment hoe onze toekomst er uitziet”, gaat Bart door. “Ik had al veel positieve verhalen gehoord over de VW Fun Cup en dat had onze nieuwsgierigheid opgewekt. Toen we de auto in Zolder aan het werk zagen en op spectaculaire wijze de Eerste Linkse zagen aansnijden, waren we overtuigd. Het is een opmerkelijke auto die tot de verbeelding spreekt.”
 
Beginnen doet het dus met twee wedstrijden in Magny-Cours en Spa-Francorchamps, maar de kans is groot dat de VW Fun Cup de komende jaren alsmaar meer van belang zal worden voor Xwift Racing Events. We kijken ernaar uit!

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Spa 12H: CP Racing wint zijn laatste race, Red Ant Racing pakt 1 en 2 in de 992-klasse

CP Racing behaalde een glansrijke overwinning in hun laatste optreden tijdens de 12 uren van Spa, terwijl Red Ant Racing de 992-klasse domineerde door...

Spa 12H: Herberth Motorsport bovenaan op zaterdag, Red Ant Racing 1 en 2 in de 992-klasse

In het eerste deel van de Hankook 12H Spa-Francorchamps, gehouden onder uitdagende weersomstandigheden met hagel, sneeuw, wisselende neerslag en zelfs zon, heeft Herberth Motorsport...

DTM Track Safari ook in 2024

De ultieme motorsportervaring wacht op je: de DTM Track Safari belooft een onvergetelijke belevenis. Voor twee ronden word je meegenomen over het circuit in...
error: Content is protected !!