DE VW FUN CUP STERK VERTEGENWOORDIGD IN DE 24 UUR KARTING VAN FRANCORCHAMPS

In afwachting van het vervolg van het seizoen in Zandvoort over een tiental dagen, gaan verschillende rijders en leden van de grote familie van de VW Fun Cup powered by Hankook dit weekend al aan het werk op… een kartingcircuit. De 24 Uur Karting van Francorchamps zijn een niet te missen afspraak geworden voor een grote groep amateurrijders die zich komen amuseren tijdens een bijzonder toegankelijke etmaalrace.

Kronos Events is al verschillende seizoenen een vaste partner van het evenement. Er wordt een VW Fun Cup tentoongesteld, die het peloton van 64 karts zal aanvoeren in de opwarmronde voor de start. Een lottrekking na afloop van de race geeft trouwens ook driemaal 30 minuten cadeau aan het stuur van de Biplace #306 van Kronos Events tijdens de trainingen in Zolder, op zaterdag 12 oktober. Een perfecte gelegenheid om de VW Fun Cup te ontdekken!

De namen Charlier (Alexandre) en Gernaey (Gilles en Louis), ingeschreven onder de teamnaam Acome Côté Passions, hebben een sterke band met de VW Fun Cup. Ditmaal zetten zelfs preparateur Patrick Bovy aan het stuur!

Andere rijders die regelmatig aan het stuur zitten van de Racekevers zullen eveneens van de partij zijn. Benjamin Kaivers, die dankzij Karting Eupen in de VW Fun Cup belandde, versterkt titelverdedigers MRK Racing Experience op kart #1. Benoit Visnovsky en Nicolas Bever, die al tweemaal op het podium stonden, maken deel uit van de favorieten op de kart #10 van KMRS Racing, net als de winnaars van 2017, Jérôme Farinaux en Jérémy Peclers op de #18 van Ladbrokes. Ook de derde rijder, Sébastien Bielande, is een gekende naam voor de VW Fun Cup.

Het initiatief Kart 48, dat we traditioneel ook aan het werk zien tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, staat bovenaan de affiche wat betreft bekende gezichten. Verschillende onder hen kennen de VW Fun Cup, zoals Maxime Berger, Denis Dupont, Guillaume De Ridder, Lyssia Baudet, Fred Caprasse of Clément Biais, een van onze fotografen. 

Ook op de deelnemerslijst ontdekken we Matts Breckpot, Sofian Tahere en Arnaud Teuwen (#22 Arwac by Hol Lulu Racing), maar ook Anthony Lambert (#23 Xensart Racing), Kris Cools (#31 JPR Kids 1), Tristan Földesi (#30 KMRS by LPBRT), Christian Houbben (#57 Méca Performance), Romain Degeer (#61 #SaMereLaTruite) of nog de familie Mazuin, waar Camille en Louis eens te meer een team vormen met Damien Dupont (#27 Michaël Mazuin Sport).

JeuKiPlay, een team dat in het verleden nog actief was in de VW Fun Cup, is een van de favorieten. Jacques Morlet, vaste rijder van JeuKiPlay en de Biplace #306 van Kronos Events, wordt ditmaal teammanager van de formatie van zijn zoon (Antoine), ex-winnaar in de VW Fun Cup Fabio Paoleschi en de jonge Paul Theysgens, onlangs nog aan het stuur bij Leader Racing.

Met Florian Van Dooren (zoon van Eric, die deel uitmaakt van de directie van Kronos Events), Edouard Mondron, Quentin Laruelle (lid van het logistieke team bij enkele races van de VW Fun Cup) en Céline Coppieters, heeft ook de #45 WIK Junior Team enkele leden van de familie van Kronos Events aan boord.

Maxime Pairoux, stagiair bij Kronos Events en snelle amateurrijder, voert ditmaal de functie van teammanager uit op de #51 LCDK 1. De naam Voogt komt terug op de #26 Twenty-Six Racing, al gaat het om Jonathan, de neef van Laurent. Onze Racedirecteur nam twee jaar geleden nog zelf het stuur, maar versterkte sindsdien het team van… de Racedirectie, aan de zijde van zijn gebruikelijke collega Berni Delvenne (ook Directeur Veiligheid). Ook bij de medewerkers van de organisatie is de VW Fun Cup vertegenwoordigd, naar het voorbeeld van Gregory Deguelde (die deel uitmaakt van het logistieke team) en Iwan Delhez (Relatie deelnemers). 

De start van de 24 Uur Karting van Francorchamps wordt zaterdag om 15 uur gegeven. De toegang is volledig gratis. Twijfel dus zeker niet als u uw collega’s van de VW Fun Cup wil komen aanmoedigen.

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!