De VW Fun Cup trekt naar Zandvoort!

Voor de eerste keer dit seizoen komt de VW Fun Cup powered by Hankook in actie buiten de Belgische landsgrenzen. Na Mettet en Spa-Francorchamps staan Nederland en het erg geapprecieerde circuit van Zandvoort op het programma voor de derde manche van het kampioenschap 2021. Een veertigtal racekevers wordt aan de start verwacht, een prachtig startveld voor een spannende Benelux Open Races.

Het strand, de zee en een circuit dat heuvelachtige bochten, snelle combinaties en moeilijke remzones voorschotelt… Waarschijnlijk heeft u juist geraden: dit weekend vindt de derde manche van de VW Fun Cup powered by Hankook 2021 en de zesde van het Super Season 2020-2021 plaats in Zandvoort. De Nederlandse afspraak is een vaste waarde voor de discipline en zou dit jaar weleens een keerpunt in het kampioenschap kunnen zijn. Met de Hankook 25 Hours VW Fun Cup van 9 tot 11 juli in het vooruitzicht, weten de titelkandidaten dat ze acht uur lang geen foutenmarge zullen hebben.

Door een maand geleden het Franco Fun Festival te winnen, heeft de #278 Acome Racing by AP sterke papieren in de tussenstand van het Super Season. Manu Nava, David Doutrepont, Anthony Rosa en Alexandre Charlier, altijd erg regelmatig, nemen op dit moment een prachtige tweede plaats in, op amper 11,5 punten van de leiders. Er bestaat dus geen twijfel over: ze zullen meestrijden voor de titel. Het team heeft in ieder geval honger naar meer!

Verschillende teams willen zich herpakken na Spa, om te beginnen met de #426 AP by Acome. Martin Leburton, Stéphane Perrin, Pierre en Gilles Piron leken op weg naar een succes in de Ardennen, maar vielen zonder benzine op vijf minuten van de aankomst. Het viertal heeft dus duidelijke ambities bij aankomst in Zandvoort! De leiders van het Super Season, Cédric Bollen en Sébastien Kluyskens (#477 DRM Autographe Cup), die moesten opgeven in Spa-Francorchamps, hebben hetzelfde doel. Voor de tweede opeenvolgende keer worden ze versterkt door Édouard Mondron.

Het staat vast: die twee teams behoren tot de favorieten in het Cup-klassement, voor teams met minstens één Top Gun-rijder in hun rangen. Maar opgepast! Door respectievelijk eerste en tweede te worden in Cup tijdens de vorige afspraak, zullen de #280 Socardenne Milo (Lorenzo Donniacuo-Kevin Caprasse-Matts Breckpot) en de #480 Milo Tourneur (Guillaume Mondron-Simon Tourneur-Gilles Verleyen) minstens te duchten tegenstanders zijn. Bij de outsiders moeten we vooral uitkijken voor de #465 Leader Racing (Tristan Földesi-Benoit Dupont-Édouard Chevalier-Michael Leenders), maar ook voor de #999 Knauf by DDK (Grégory Servais-Xavier Knauf-Marc Lognard-Pierre-Yves Corthals).

Fun: volledig onvoorspelbaar

In de Fun-categorie, voor teams zonder Top Gun-rijder, is de #278 Acome Racing by AP logischerwijs het te kloppen team in de Nederlandse duinen. Maar heel veel wagens hopen op sportieve revanche! De #399 DRM Family van de familie Hommerson (Niek-Alexander-Marnix), uitstekend tweede in Fun en in het algemene klassement in Spa, wil in eigen land nog een positie opschuiven. Ook Timo Van Impe en Matteo Raspatelli met de #404 Graficko Milo, derde in hun klasse in Francorchamps, en de #415 Clubsport by Allure van Philip Vandewalle en Pieter Ooms willen zich laten opmerken. En wat dan gezegd van de #2 DRM Autographe Fun? Na een dubbele zege in Mettet wil rijder en teambaas Matthieu de Robiano opnieuw een zege vieren aan de Nederlandse kust, voor de tweede keer samen met Nygel Verhaeren. Dat belooft! De lijst met outsiders is bijzonder lang: we vinden er onder meer de #27 CG Racing van William Godefroid, Benjamin Paque en Benoit Philips, de familie Mazuin met Michaël en Louis op de #422 Michaël Mazuin Sport, maar ook de #260 McDonald’s Racing van François Bouillon, Marc-Olivier Van Oppens en Benoit Visnovsky.

In het Pure-klassement, voor rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring, vinden we het merendeel van die teams in de voorposten terug (op uitzondering van de #278, de #399, de #2 en de #260 die alleen in Fun zijn ingeschreven). Aan de strijd voor de top 3 moeten we ook enkele voormalige kampioenen toevoegen: de #281 AC Motorsport (Arnaud Quédé-Benoit Arnaudet-Christophe Marthoz), derde in Spa-Francorchamps, en de #255 DZ by Milo (Sébastien Dorkel-Amine Zeghouani-Jean-Luc Vandormael). Voor de ereplaatsen vergeten we zeker niet de #114 Clubsport Racing by Allure (Charly De Munter-Bram Vanhengel-Olivier Aerts), de #53 DRM Nice Cars (Frédéric Bocquet-Simon Carrera-Arnaud Kahia) of de #199 DRM Materne Credeco (Philippe Denis-Quentin Denis-Jean-Luc Heymans-Martin Businaro).

Biplace: kan Milo CBRS bevestigen?

Zoals altijd in de VW Fun Cup oogt de race in de race door de deelnemers aan de Biplace-categorie meer dan de moeite waard. Alain Dupont, Philippe Fisette en Michel Koning (#360 Milo CBRS), winnaars van het Franco Fun Festival, mikken op een nieuw succes in Zandvoort. Met een tegenstander als de #342 Monster Trendy by Milo, die een jaar geleden won in Nederland, wordt dat allesbehalve eenvoudig. Éric Jardon en Francis Plunus, ditmaal samen met François Plunus, vertrekken dus met een licht voordeel. Opgepast echter voor verrassingen, misschien wel van de #355 Publicentive by Leader (Olivier Baudet-Lyssia Baudet-Jean-Michel Mahy-Christian Gengoux), de #377 Mazuin Sport (Jacques Pierard-Ralph Pierard-Maxime Pairoux) en de #315 Fun4Racers (Norbert Camara-Marc-Olivier Van Oppens-Geoffrey Bara-Frédéric Taquet).

In totaal worden ongeveer veertig wagens aan de start verwacht van de Benelux Open Races. Een wedstrijd die zaterdag op gang wordt getrapt met een kwalificatiesessie van 8.45u tot 10.45u. De start van de race van acht uur wordt dan weer op zondag om 9.30 uur gegeven. Met enkele regendruppels om de kaarten opnieuw te verdelen? We houden u op de hoogte!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!