DE ZEGE VOOR SOCARDENNE BY MILO, DE TITEL VOOR ALLURE TEAM!

De finale van de VW Fun Cup powered by Hankook op het TT Circuit Assen is uitgedraaid op een langgerekte en onvoorspelbare strijd! Het werd een wedstrijd naar het voorbeeld van het geleverde spektakel tijdens het voorbije seizoen. De #280 Socardenne by Milo (Lorenzo Donniacuo-Tom Rensonnet-Benoit Visnovsky) zegevierde in de laatste race over acht uur, maar de #277 Allure Team (Cédric Bollen-Gilles Debrus-Sébastien Kluyskens) veroverde een nieuwe titel!

De #280 Socardenne by Milo was voor de start van de finale de enige rivaal van Allure Team, en hoopte op een mirakel in de kathedraal van de snelheid om zijn titel van 2018 te verlengen. Een mirakel kwam er niet. En toch heeft het trio Cédric Bollen-Gilles Debrus-Sébastien Kluyskens zijn slechtste race van het seizoen achter de rug! Zonder een optimale afstelling zat er in het eerste deel van de wedstrijd niet meer in dan een positie aan de voet van het podium. Een prestatie die wel voldoende was om halfweg wedstrijd, bij de eerste puntentoekenning, een vierde titel in vijf jaar op zak te steken. Het vervolg was minder positief door een kapotte wiellager rechts achteraan en een probleem met de alternator! De #277 eindigde zijn laatste race in de VW Fun Cup als 31ste. “Deze titel is erg bijzonder, aangezien het de laatste is met de auto van mijn vader”, legde Cédric Bollen uit na afloop. “We hebben het volledige potentieel van de auto benut. En dan nu tijd voor het vervolg!” Erg symbolisch was de allerlaatste stint van Jean-François Olivier, de teambaas van Allure Team, aan boord van de auto die afscheid neemt van de discipline. Een uitzonderlijke vraag die geaccepteerd werd door de racedirectie en de andere deelnemers, een bewijs van de goede sfeer in de VW Fun Cup.

Martin Leburton (#426 Acome Racing) had acht uur eerder een uitstekende start genomen op een vochtige baan. Hij kon doorstoten van de vijfde naar de eerste plek, met in zijn kielzog Tom Rensonnet (#280 Socardenne by Milo), waarbij beide rijders snel een kloof sloegen met de rest van het peloton. Die kloof zou later weggegomd worden door een eerste neutralisatie. Nadien werd de zege betwist door twee wagens: de #280 Socardenne by Milo (Lorenzo Donniacuo-Tom Rensonnet-Benoît Visnovsky) en de #2 DRM Autographe (Wolfgang Reip-Gilles Smits-Amaury Richard). De kloof tussen de twee protagonisten bedroeg zelden meer dan tien seconden, zonder dat de tegenstanders in staat waren om zich te mengen in de tweestrijd. Een derde en laatste neutralisatie in het zesde wedstrijduur zou de zeven eerste auto’s groeperen in amper een twintigtal seconden, maar de #280 en de #2 streden voort en in het laatste uur trok Socardenne by Milo het laken naar zich toe, op het moment dat de regen zijn intrede maakte op het circuit van Assen. Aan de eindmeet bedroeg het verschil tussen Lorenzo Donniacuo-Tom Rensonnet-Benoît Visnovsky en Wolfgang Reip-Gilles Smits-Amaury Richard uiteindelijk zestien seconden. “We kenden dit seizoen niet veel geluk met de betrouwbaarheid”, gaf Lorenzo Donniacuo toe op het podium. “En dat hoewel de mecaniciens tussen de races zoals altijd sterk werk geleverd hebben. Dit is een mooie revanche voor de pech die we dit seizoen gekend hebben, onder meer tijdens de 25 Hours.”

Ook de strijd voor de derde podiumplaats was de moeite waard! De kleinste trede werd uiteindelijk beklommen door de #44 Jac Motors (Laurent Jaspers-Timo Van Impe-Michaël Leenders), voor het eerst op het podium na de zege in Mettet, tijdens de openingsmanche van het kampioenschap! Socardenne by Milo presteerde sterk in de breedte met de vierde plek voor de #149 (Kevin Caprasse-Benjamin Kaivers-Christophe Nivarlet) en de vijfde voor de #289 (Kevin Balthazar-Romain Degeer-Matts Breckpot). De titel verlengen lukte niet, maar de troepen van Christophe Nivarlet hebben het seizoen in schoonheid afgesloten!

De titels voor Clubsport Racing en AC Motorsport in Fun en Pure!

Ook in Fun en Pure stonden de titels op het spel. Clubsport Racing by Allure had met Marnik Battryn-Johan Huygens-Koen De Wit geen zege nodig om kampioen te worden. Het trio werd derde na een intelligente wedstrijd en bracht de titel nooit in gevaar. De #65 Leader Racing (Paul Theysgens-Mardeen Benjamin-Nygel Verhaeren) kende snel problemen met de versnellingsbak, waardoor vijf ronden en… alle titelkansen in rook opgingen. De #292 Comtoyou Racing (Maxime Lieutenant-Gilles Verleyen-Tristan Földesi-Loris Hezemans) kwam in Assen als winnaar uit de bus, bovenop een uitstekende zesde plek algemeen.

In de Pure-categorie, voor deelnemers met vooral de VW Fun Cup als ervaring, was de titelstrijd een kwestie van eliminatie. De #278 Acome Racing (Manu Nava-David Doutrepont-Anthony Rosa-Stéphane Charlier) domineerde de eerste wedstrijdhelft maar verloor alle hoop door een crash in het vijfde wedstrijduur. De #255 DZ Racing by Acome (Amine Zeghouani-Sébastien Dorkel-Jean-Luc Vandormael-Hakim Ouassini) zag zijn kansen in rook opgaan door een probleem met de transmissie. De #281 van AC Motorsport (Arnaud Quédé-Benoît Arnaudet-Sébastien Morel) realiseerde op die manier de dubbelslag en werd kampioen, na de tweede plek van 2018.

Jusi Racing (Jurgen Vermeulen-Kris Van Bael-Diederik Ceyssens-Hans Deketele-Sigrid Maes) werd tot slot kampioen in Evo2 met een dertigste plek in het algemene klassement.

Derde op rij in Biplace voor de #365 Carpass LRE by DRM

Met een verschil van amper twee punten tussen de #365 Carpass LRE by DRM (Stéphane Lémeret-Alexis Van de Poele-Philippe Reynens-Miguel Coppieters) en de #342 Monster Trendy by Milo (Françis Plunus-Eric Jardon-Manuel Martin), beloofde de strijd hevig te worden bij de Biplaces! De #365 nam snel het voordeel dankzij een uitstekende stint van Stéphane Lémeret, terwijl de #342 in eerste instantie binnen slagafstand bleef maar vervolgens het contact verloor door pech bij een neutralisatie. Stéphane Lémeret-Alexis Van de Poele-Philippe Reynens-Miguel Coppieters werden niet meer bedreigd en pakten zo hun eerste succes van het seizoen. Een mooie manier om de problemen uit de kwalificaties te vergeten, toen de auto zwaar beschadigd werd door een aanrijding. De #377 Michaël Mazuin Sport (Camille Mazuin-Louis Mazuin) en de #342 Monster Trendy by Milo vervolledigden het podium.

Een erg geslaagd seizoen 2019 is achter de rug en dus zijn de blikken bij het team van Kronos Events nu al gericht op de volgende campagne. Het seizoen 2020 begint op het circuit van Mettet tijdens het weekend van 21 en 22 maart. Eerst zal de VW Fun Cup echter meer dan ooit aanwezig zijn op het Autosalon in Brussel (10-19 januari) met enkele ongelofelijke acties. De prijsuitreiking vindt dan weer plaats midden februari. Meer informatie volgt binnenkort, we houden u dus op de hoogte!

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!