DEKRA Lausitzring: Dubbel voor GRT Grasser Racing Team op vrijdag tijdens de vrije training

Franck Perera zet de snelste tijd in de #19 voor zijn teamgenoot Mirko Bortolotti op de andere Lamborghini Huracan GT3 EVO met het #63 van het GRT Grasser Racing Team. Mercedes AMG-coureur en runner-up Maximilian Buhk kon zich op een derde plaats parkeren tijdens de vrije trainingen op de eerste dag van de ADAC GT Masters op de Lausitzring. Ook zullen er voor de eerste keer terug toeschouwers toegelaten worden in de paddock.

De twee Lamborghini’s van het GRT Grasser Racing Team bepaalde het tempo bij de start van het Duitse GT-kampioenschap op de Lausitzring. Franck Perera (FRA) nam de leiding met de beste tijd in de laatste seconden van de sessie, met slechts 0,1 seconde voorsprong op zijn Italiaanse teamgenoot Mirko Bortolotti.

Maximilian Buhk en Raffaele Marciello

In de één uur durende sessie leek de strijd eerst te gaan tussen Porsche en Mercedes-AMG, maar pas in de slotfase van de vrije trainingen sloegen de Lamborghini’s van het GRT Grasser Racing Team toe. Met een tijd van 1.22.811 minuten nam eerste Bortolotti de leiding in handen, maar voor de vlag viel aan het einde van de sessie, was het teamgenoot Perera die de eerste plaats van de zusterwagens overnam. Met 1.22.659 minuten was de Fransman 0,152 seconde sneller dan zijn Italiaanse teamgenoot.

“Ik kan tevreden terugkijken op de eerste vrije training,” aldus Franck Perera. “We zijn erin geslaagd de auto te verbeteren, maar het weekend begint uiteraard pas. Ik hou ontzettend van de Lausitzring, en de wagen presteert hier ook uitermate goed. De tijden liggen hier ontzettend dicht bij elkaar, elk honderdste van een seconde telt.”

Franck Perera en Mirko Bortolotti

Met 1.22.878 minuten op de klok reden de Mercedes-AMG fabrieksrijders Maximilian Buhk en Raffaele Marciello nog net binnen de top drie. Joel Eriksson en Julien Andlauer, die voor het eerst in een Porsche 911 GT3 R van Küs Team Bernhard reden, konden beslag leggen op de vierde plaats in de vrije training. Ons Belgisch duo Dries Vanthoor en Charles Weerts sloten de top-vijf af in de Audi R8 LMS van Team WRT.

Dries Vanthoor en Charles Weerts

Opnieuw toeschouwers in de paddock 

Voor het eerst sinds de seizoensfinale van 2019 mogen er weer toeschouwers in de paddock van de ADAC GT Masters. Heel wat piloten kijken dan ook uit naar de fans die terugkeren op hun werkdomein. De ‘echte fans’ zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van de ADAC GT Masters en vormden een extra motivatie voor de coureurs en teams. Langzamerhand keert eindelijk het dagelijkse leven terug naar de autosport en kunnen we terug naar het nieuwe normaal van morgen.

Joel Eriksson en Julien Andlauer

NITRO zendt de twee races live uit op free-to-air TV vanaf zaterdag 16.00 uur en zondag 12.00 uur. De races kunnen worden bekeken in een gratis livestream op motorsport.tv en adac.de/motorsport.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!