Derde seizoen start op 26 maart met testdag op F1-circuit Zandvoort!

V-Max Racing Management gaat in 2020 voor een derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup en gezien het opnieuw een België-Nederland wordt, bestaat de kalender mooi uit drie afspraken in Nederland en evenveel in België. De start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup vindt deze keer plaats op het Nederlandse Circuit Zandvoort!

Het wordt daar aan de Nederlandse Noordzee tijdens het weekend van 4 en 5 april alvast een première, want de Ford Fiesta Sprint Cup zal als één van de eerste Belgisch-Nederlandse competities racen op het vernieuwde Circuit Zandvoort en dat heeft natuurlijk alles te maken met de terugkeer, zeg maar heropstanding van de Dutch Grand Prix op 1, 2 en 3 mei!

“Omdat het voor iedereen een nieuw circuit is, hebben we daarom besloten om op 26 maart, één week voor de eerste meeting, een testdag te organiseren,” verduidelijkt Dick van Elk. “Dat geeft onze rijders en teams de gelegenheid om op voorhand uitvoerig kennis te maken met het volledig hertekende en gewijzigde Circuit Zandvoort, waarbij de twee Banking-bochten – lees Hugenholtz en de Kumho- en Arie Luyendyk-bochten – en een verlengde pit-uitgang het meest in het oog zullen springen! Wij voorzien vier sessies van 55 minuten, telkens met een pauze van één uur. De Ford Fiesta Sprint Cup rijdt samen met de Mazda MX5 Cup, terwijl de Supercar Challenge de baan deelt met de Porsche Sprint Challenge Benelux.”

Na de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort gaat het met de Spa Euro Race richting het ‘mooiste circuit ter wereld’ en volgt de traditionele Zolder Superprix pas als derde afspraak. Nadien zijn we met de populaire Gamma Racing Day – 100.000 toeschouwers op de overvolle tribunes – toe aan het eerste bezoek aan TT Circuit Assen. Met het Racing Festival keert de FFSC-meute een tweede keer naar de Belgische Ardennen en traditioneel valt het doek over de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen.

Dan kennen we de namen van de opvolger(s) van David De Saeger (algemeen Belgisch kampioen), Vanspringel Automobiles (Ford Dealer – Team), Nathan Vanspringel (Belgisch Junior), Laurens de Wit (Nederlandse Divisie 2) en Daan Pijl die zowel de Nederlandse Divisie 1 als de Dutch Belgian Super Star achter zijn naam schreef!

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!