Drie zeges en puntenleiding voor Belgium Racing!

Een pole, drie zeges en daarnaast een podiumplaats, dat is het uitermate positieve bilan voor Belgium Racing na de openingsmeeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op het circuit van Spa-Francorchamps. Na een week waarin hij de tegenstand overvleugelde neemt ex-kampioen Dylan Derdaele bovendien de leiding in de voorlopige tussenstand.

“De verwachtingen waren hoog, maar ik denk dat we ze ingelost hebben”, vertelt Dylan Derdaele enthousiast. “Vooraf hadden we ons aan stevige concurrentie verwacht en dat bleek niet onterecht. Ik kwalificeerde mij echter tweemaal op de eerste startrij en kwam zowel bij de race op vrijdag als deze op zaterdag goed weg eens de rode lichten doofden. Ik wist telkens meteen een kloofje te slaan en hoewel de safety car in beide manches op de piste verscheen, kon ik nadien opnieuw afstand nemen. Zoiets lukt alleen als de wagen perfect is afgesteld en daarom wil ik het ganse team oprecht bedanken. De jongens gaven mij zowel in de kwalificaties als in de races een uitstekende wagen waarmee ik vanaf de eerste seconde kon aanvallen. Dat smaakt naar meer!”

“Recht in de roos! Dit doet enorm deugd”, vertelt Nicolas Saelens opgelucht. “Voor het weekend zou ik getekend hebben voor een top drie-notering, het is uiteindelijk een tweede plaats en een zege geworden. Mijn felicitaties aan Dylan overigens, met twee algemene overwinningen was ook zijn weekend meer dan geslaagd; ‘België boven’ zeg maar. De wedstrijden zelf waren zeer spannend en het deelnemersveld, zeker in Pro-Am bleek enorm aan elkaar gewaagd. Ik heb daarom getracht mijn race goed in te delen en te vermijden dat ik penalties opliep, iets waar enkele van onze directe tegenstanders niet in slaagden. Het team hield mij constant op de hoogte van wat er gebeurde in de race en daardoor wist ik precies wanneer ik moest pushen. We pakken veel punten in de tussenstand en dat is comfortabel voor het verdere verloop van het seizoen.”

“In een sterk bezet kampioenschap als de Porsche Carrera Cup Benelux is het belangrijk om geen steken te laten vallen en een weekend waarin Belgium Racing collectief zo sterk voor de dag komt, geeft het vertrouwen uiteraard een flinke boost”, verduidelijkt teamchef Jan Gabriëls. “Het ganse team heeft dit weekend getoond dat Belgium Racing zijn plaats in de internationale paddock waard is. Dit was bovendien onze allereerste wedstrijd met de nieuwe Porsche 911 type 992, dus we wisten niet goed wat te verwachten. We hoopten te kunnen strijden voor de zege, maar twee algemene zeges voor Dylan en een klassezege en tweede plaats voor Nicolas, dat overtreft eigenlijk onze stoutste verwachtingen. We gaan ons nu volop voorbereiden op de eerste manche van het Belcar Endurance Championship volgende week te Circuit Zolder en de week daarna is het reeds tijd voor de tweede afspraak binnen de Porsche Carrera Cup Benelux.” 

Voor de volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux trekt Belgium Racing richting de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het weekend van 15 en 16 mei.

Belgium Racing Team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!