DTM: 22 coureurs binnen één seconde

De tijden hadden nauwelijks dichterbij elkaar kunnen liggen: van de snelste coureur van de dag, Nico Müller (Team Rosberg, Audi), tot de Canadees Mikaël Grenier, die met de Mercedes-AMG van het GruppeM Racing-team op de 22e plaats eindigde. De rondetijden van de DTM-coureurs in de tweede vrije training op het 4,909 kilometer lange Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola lagen binnen slechts één seconde.

Met zijn tijd van 1m 40.909s was Müller de enige coureur die een rondetijd van minder dan 1m 41s neerzette en zo eindigde als snelste op de oefendag van de DTM-ronde in de regio Emilia Romagna.
“Het is echt warm vandaag”, becommentarieerde Nico Müller de omstandigheden met een buitentemperatuur van 34 graden en een asfalttemperatuur van rond de 50 graden. “Daardoor is het niet gemakkelijk. De banden bereiken relatief snel hun limiet en dan is het lastig om een ​​rondje bij elkaar te krijgen. Vandaag zijn we er min of meer in geslaagd. Morgen wordt het peloton echter opnieuw geschud, maar snel aan het weekend beginnen is altijd goed.”

Ook Kelvin van der Linde (Team ABT Sportsline, Audi) presteerde goed: na in de eerste vrije training als snelste te zijn geëindigd, werd hij in de tweede sessie als tweede geklasseerd. Daarna volgden Philipp Eng (Schubert Motorsport) als snelste BMW-coureur op de derde plaats, gevolgd door René Rast (Team ABT) met een andere Audi en Thomas Preining (KÜS Team Bernhard) met de snelste Porsche. Puntenleider Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport, BMW) werd zesde.

Bron: DTM


Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!