DTM: Audi dominant tijdens testdagen

Twee keer Audi bovenaan tijdens de officiële DTM-testdagen op de Hockenheimring. Tweevoudig runner-up Nico Müller voerde de tweede dag aan met een tijd van 1m 38.532s in de Team Rosberg Audi R8. De dag ervoor was de 19-jarige Marius Zug van Attempto Racing nog sneller met 1m 38.344s. Achter Zug en Müller was Lamborghini-coureur Mirko Bortolotti voor het Grasser Racing Team de volgende in de gecombineerde resultaten van de twee dagen met 1m 38.644s, gevolgd door drievoudig DTM-kampioen René Rast, die maakt zijn comeback in de al lang bestaande reeks met de Team ABT Audi na een afwezigheid van een jaar.

Veel aandacht van collega-coureurs en fans ging naar negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb (FRA), die de Red Bull AlphaTauri AF Corse Ferrari deelde met de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy. Tijdens de seizoensopener zal Loeb de plaats innemen van Cassidy die andere verplichtingen heeft. Cassidy en Loeb waren druk bezig en legden samen 194 ronden af ​​in de Ferrari 488 met startnummer 37.

De meest productieve coureur was de Belg Esteban Muth met 195 ronden in de nieuwe BMW M4 van Walkenhorst Motorsport. Een andere coureur die een goede prestatie neerzette in de Hockenheim-test was de 20-jarige David Schumacher, de zoon van ex-Formule 1-coureur Ralf Schumacher. Met de Mercedes-AMG van het WINWARD-team eindigde de DTM-rookie op de 24e plaats met een tijd van 1m 39.916s. Hoe dicht het hoogwaardige veld tijdens de test was, bleek al uit het feit dat de rondetijden van bijna alle 29 coureurs binnen anderhalve seconde waren.

“Deze twee DTM-testdagen op Hockenheim en de voorgaande DTM Trophy-testdag maakten onze verwachting voor het seizoen nog groter. Ook al werkte het weer niet helemaal mee, de teams en coureurs maakten er bijna elke minuut gebruik van. Het DTM-veld is gewoon mega met 29 auto’s, coureurs uit 15 landen en met zes merken. En het was geweldig om de fans weer terug te zien op de tribune en in de open paddock”, zegt Frederic Elsner, directeur event & operations van de DTM-organisatie ITR. “Het was een geslaagde test en een vruchtbare voorbereiding voor iedereen.”

DTM, 1. Test Hockenheimring 2022 – Foto: Gruppe C Photography

De Amerikaan Scot Elkins, de nieuwe racedirecteur in DTM en de talentenpool DTM Trophy, zei het volgende: “Ik ben erg blij met hoe de hele test is verlopen. We hebben alle procedures getest, de nieuwe tijdwaarneming, het bewaken van de baanlimieten, de gewijzigde procedures tijdens starts en pitstops, het is allemaal goed gelukt. Voor mij was het natuurlijk ook geweldig om iedereen persoonlijk te leren kennen. Nu ben ik nog enthousiaster en kijk ik uit naar het seizoen.”

Drievoudig kampioen René Rast voelde zich zichtbaar goed: “Tegen het einde van de test deed ik nog twee lange runs om de R8 nog beter te leren kennen. Nu moeten we de gegevens analyseren om goed voorbereid op weg naar Portimão te gaan”, zei de Audi-fabrieksrijder.

Ook Porsche-fabrieksrijder Laurens Vanthoor, die met een tijd van 1m 39.532s op de 17e plaats eindigde in de SSR Performance 911, trok een positief oordeel: “Voor ons was het een eerste kennismaking met DTM. Het gaat de goede kant op en de pitstops werken al behoorlijk goed”, aldus de Belg.

Titelverdediger Maximilian Götz, die met Mercedes-AMG Team WINWARD aan het nieuwe seizoen begint, had ondanks het aprilweer ook reden om blij te zijn: “Het was erg leuk. Ik was onder de indruk van het aantal journalisten dat aanwezig was op de mediadag en hoe groot de belangstelling voor DTM in het algemeen is. Gezien dit indrukwekkende coureursveld is dat heel begrijpelijk.”

Hockenheim: DTM Test Hockenheim 2022 on April, 5, 2022, (Photo by Hoch Zwei)

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!