DTM-baas Gerhard Berger geen voorstander van wedstrijden achter gesloten deuren

ITR-voorzitter Gerhard Berger wil een DTM-seizoen zonder toeschouwers liever uitsluiten, ook al zitten heel wat landen op dit moment nog in een volledige lockdown. De coronacrisis is de laatste maanden alleen maar toegenomen wereldwijd. Het zal dus nog wel enige tijd duren voordat het openbare leven terug op gang zal komen, laat staan dat er weer massale bijeenkomsten mogen plaatsvinden. Zelfs als de lockdown zou eindigen wil dat nog niet zeggen dat mensen grote sport- of culturele evenementen mogen bijwonen. Wedstrijden achter gesloten deuren laten plaatsvinden enkel voor een tv publiek is ook nog een optie in deze moeilijke tijden.

Maar Berger is niet gewonnen voor dit idee om DTM races te laten doorgaan zonder de aanwezigheid van toeschouwers langs de baan, en vertelt het volgende aan Red Bull Servus TV: “Onze bezoekers worden fans genoemd. En als de fans er niet zijn, zullen er ook geen races zijn. Ik denk dat iedereen begrijpt dat je grote groepen van mensen niet samen kan brengen op één en dezelfde plaats. Maar ik ben wel een sterke voorstander om de economie op korte termijn terug op te starten, om alsnog te vermijden dat we hierna in de volgende coronacrisis zullen terechtkomen”.

Het seizoen zal van start gaan op de Norisring van 10 tot 12 juli. De organisatie van deze race heeft wel gewaarschuwd dat een annulering op het allerlaatste moment vergaande gevolgen kan hebben en zelfs kan leiden tot een faillissement.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!