DTM-baas Gerhard Berger geen voorstander van wedstrijden achter gesloten deuren

ITR-voorzitter Gerhard Berger wil een DTM-seizoen zonder toeschouwers liever uitsluiten, ook al zitten heel wat landen op dit moment nog in een volledige lockdown. De coronacrisis is de laatste maanden alleen maar toegenomen wereldwijd. Het zal dus nog wel enige tijd duren voordat het openbare leven terug op gang zal komen, laat staan dat er weer massale bijeenkomsten mogen plaatsvinden. Zelfs als de lockdown zou eindigen wil dat nog niet zeggen dat mensen grote sport- of culturele evenementen mogen bijwonen. Wedstrijden achter gesloten deuren laten plaatsvinden enkel voor een tv publiek is ook nog een optie in deze moeilijke tijden.

Maar Berger is niet gewonnen voor dit idee om DTM races te laten doorgaan zonder de aanwezigheid van toeschouwers langs de baan, en vertelt het volgende aan Red Bull Servus TV: “Onze bezoekers worden fans genoemd. En als de fans er niet zijn, zullen er ook geen races zijn. Ik denk dat iedereen begrijpt dat je grote groepen van mensen niet samen kan brengen op één en dezelfde plaats. Maar ik ben wel een sterke voorstander om de economie op korte termijn terug op te starten, om alsnog te vermijden dat we hierna in de volgende coronacrisis zullen terechtkomen”.

Het seizoen zal van start gaan op de Norisring van 10 tot 12 juli. De organisatie van deze race heeft wel gewaarschuwd dat een annulering op het allerlaatste moment vergaande gevolgen kan hebben en zelfs kan leiden tot een faillissement.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!