DTM bevestigt vierdaagse test op Nürburgring

DTM bevestigt officieel vierdaagse test op de Nürburgring begin juni voor het seizoen 2020 volgens zeer strikte gezondheids- en veiligheidsregels; er zal geen publiek toegestaan ​​zijn ter plaatse laat Marcel Mohaupt, algemeen directeur van de overkoepelende organisatie DTM ITR, weten. Eerder dit jaar werd de pre-season test al geannuleerd in Monza en Hockenheim vanwege de verspreiding van het coronavirus, nu zullen de testdagen dus plaatsvinden op de Nürburgring van 8 tot 11 juni. 

Het dagelijkse leven in Europa herneemt langzaam nu het aantal nieuwe besmettingen er langzamerhand  afneemt. ITR bereidt zich achter de schermen voor om het seizoen op tijd en op een veilige manier terug op te kunnen starten. “Na heel veel geduld en hard werk draaien de eerste voorbereidingen voor het nieuwe DTM-seizoen op volle toeren”, vertelt ITR-baas Marcel Mohaupt. “We willen daarom ook het circuit en iedereen bedanken die mee heeft geholpen om deze testdagen mogelijk te maken in alle veiligheid en rekening houdend met de afstandsregels. We hebben er alle vertrouwen in dat we in 2020 spannende races zullen organiseren.” 

Het welzijn en de veiligheid van iedereen heeft de hoogste prioriteit voor ITR. Alle evenementen zullen plaatsvinden onder de plaatselijke regelgeving en met de aangepaste voorzorgsmaatregelen. DTM zal strikt toezien op het naleven van de maatregelen voor social distancing en hygiëne, om zo de veiligheid en het welzijn van de medewerkers, deelnemers en de teams te handhaven. Daarbij zullen ook alle mensen die betrokken zijn bij de organisatie dagelijks gecontroleerd worden op COVID-19-symptomen. De fans of media zullen tijdens deze pre-season test of races niet toegelaten worden.

Het is een hele ommezwaai nu de DTM bereidt is om races achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Enkele weken geleden was ITR-voorzitter Gerhard Berger niet gewonnen voor dit idee om DTM races te laten doorgaan zonder de aanwezigheid van toeschouwers langs de baan, en vertelde toen het volgende: “Onze bezoekers worden fans genoemd. En als de fans er niet zijn, zullen er ook geen races zijn”.

Onlangs kreeg DTM een harde klap te verduren door Audi’s beslissing om zich na het seizoen 2020 terug te trekken uit de DTM, hierdoor zou enkel BMW nog overblijven als fabrikant in het kampioenschap. Op een volledig vernieuwde kalender van de DTM is het voorlopig nog even wachten, maar deze pre-season test is alvast een eerste afspraak die we kunnen aanvinken in onze agenda.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!