DTM bevestigt vierdaagse test op Nürburgring

DTM bevestigt officieel vierdaagse test op de Nürburgring begin juni voor het seizoen 2020 volgens zeer strikte gezondheids- en veiligheidsregels; er zal geen publiek toegestaan ​​zijn ter plaatse laat Marcel Mohaupt, algemeen directeur van de overkoepelende organisatie DTM ITR, weten. Eerder dit jaar werd de pre-season test al geannuleerd in Monza en Hockenheim vanwege de verspreiding van het coronavirus, nu zullen de testdagen dus plaatsvinden op de Nürburgring van 8 tot 11 juni. 

Het dagelijkse leven in Europa herneemt langzaam nu het aantal nieuwe besmettingen er langzamerhand  afneemt. ITR bereidt zich achter de schermen voor om het seizoen op tijd en op een veilige manier terug op te kunnen starten. “Na heel veel geduld en hard werk draaien de eerste voorbereidingen voor het nieuwe DTM-seizoen op volle toeren”, vertelt ITR-baas Marcel Mohaupt. “We willen daarom ook het circuit en iedereen bedanken die mee heeft geholpen om deze testdagen mogelijk te maken in alle veiligheid en rekening houdend met de afstandsregels. We hebben er alle vertrouwen in dat we in 2020 spannende races zullen organiseren.” 

Het welzijn en de veiligheid van iedereen heeft de hoogste prioriteit voor ITR. Alle evenementen zullen plaatsvinden onder de plaatselijke regelgeving en met de aangepaste voorzorgsmaatregelen. DTM zal strikt toezien op het naleven van de maatregelen voor social distancing en hygiëne, om zo de veiligheid en het welzijn van de medewerkers, deelnemers en de teams te handhaven. Daarbij zullen ook alle mensen die betrokken zijn bij de organisatie dagelijks gecontroleerd worden op COVID-19-symptomen. De fans of media zullen tijdens deze pre-season test of races niet toegelaten worden.

Het is een hele ommezwaai nu de DTM bereidt is om races achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Enkele weken geleden was ITR-voorzitter Gerhard Berger niet gewonnen voor dit idee om DTM races te laten doorgaan zonder de aanwezigheid van toeschouwers langs de baan, en vertelde toen het volgende: “Onze bezoekers worden fans genoemd. En als de fans er niet zijn, zullen er ook geen races zijn”.

Onlangs kreeg DTM een harde klap te verduren door Audi’s beslissing om zich na het seizoen 2020 terug te trekken uit de DTM, hierdoor zou enkel BMW nog overblijven als fabrikant in het kampioenschap. Op een volledig vernieuwde kalender van de DTM is het voorlopig nog even wachten, maar deze pre-season test is alvast een eerste afspraak die we kunnen aanvinken in onze agenda.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!