DTM: BMW M Motorsport toont de vier BMW M4 GT3’s

We weten al een aantal weken dat Walkenhorst Motorsport en Schubert Motorsport elk met twee BMW M4 GT3’s gaan rijden in de DTM van 2022. Het is nu tijd om de ontwerpen van de vier auto’s te onthullen. Elk draagt ​​de kleuren en logo’s van BMW M Motorsport-partners voor de lange termijn die trouw zijn gebleven aan de DTM in het GT3-tijdperk en een waardevolle rol spelen bij het ondersteunen van de BMW M Motorsport-teams en coureurs in deze prestigieuze serie. BMW M Motorsport bedankt CATL, iQOO, PUMA, RoboMarkets, Schaeffler en Shell.

“Het gezicht van de DTM is misschien veranderd na het einde van het Klasse 1-tijdperk, maar het heeft niets van zijn aantrekkingskracht verloren als het gaat om race-actie, het indrukwekkende aantal deelnemers dat zich heeft aangemeld voor dit seizoen en het eersteklas veld van teams en coureurs”, zegt Timo Resch, Vice President Customer, Brand and Sales bij BMW M GmbH. “Ik ben verheugd dat, net als wij, onze BMW M Motorsport-partners voor de lange termijn het enorme potentieel van het DTM-platform blijven erkennen en hebben besloten om de BMW M Motorsport-teams – Walkenhorst Motorsport en Schubert Motorsport – in 2022 te ondersteunen zoals alle BMW M4 GT3-ontwerpen. Op een groot veld zullen het echte eyecatchers zijn. Bedankt aan alle partners voor hun steun!”

Tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann (GER) zal opnieuw aan het stuur van de ‘Green Machine’ voor Walkenhorst Motorsport zitten. Het opvallende groen in de kleurstelling is sinds het DTM-seizoen 2019 het handelsmerk van Schaeffler en Wittmann. De BMW M4 GT3 treedt nu in de voetsporen van de BMW M4 DTM en de BMW M6 GT3 als de ‘Green Machine’. Zijn teamgenoot bij Walkenhorst Motorsport, Esteban Muth (BEL), zal een BMW M4 GT3 besturen die is versierd met de logo’s van BMW M Motorsport-partners CATL en iQOO.

“Schaeffler kijkt uit naar de voortzetting van een lange en succesvolle samenwerking met BMW M Motorsport en het spreekt voor zich dat onze Schaeffler-ambassadeur Marco Wittmann terug op de startgrid staat voor Walkenhorst Motorsport in de ‘Green Machine’, zei Sören Zinner, Director Sponsoring bij Schaeffler. “Tegenwoordig is het moeilijk om Schaeffler voor te stellen zonder de samenwerking met Marco. We verwachten zeker een spannend DTM-seizoen in de nieuwe BMW M4 GT3 met Schaeffler-technologie.”

Net als in het Klasse 1-tijdperk van de DTM, concurreert Sheldon van der Linde opnieuw in Shell-kleuren voor Schubert Motorsport. Als Premium Technology Partner was Shell nauw betrokken bij de ontwikkeling van de BMW M4 GT3. De auto bestuurd door van der Linde’s teamgenoot Philipp Eng (AUT) heeft de RoboMarkets-kleurstelling, die ook bekend zal zijn van de BMW M4 DTM in het klasse 1-tijdperk. PUMA is de officiële leverancier van BMW M Motorsport racekleding.

“Shell is er trots op ons langdurige Premium Technology Partnership met BMW M Motorsport in DTM voort te zetten, waardoor we onze R&D-samenwerking kunnen verdiepen met high-performance als kern”, aldus Marc Bittner, Shell’s General Manager European OEM’s. “Shell heeft samengewerkt met de BMW M Motorsport-ingenieurs in DTM om een ​​Shell Helix Ultra race-smeermiddel te formuleren voor gebruik in de nieuwe BMW M4 GT3, wat zorgt voor langdurige en verbeterde motorprestaties en efficiëntie. De lessen die uit dit extreme testbed zijn getrokken, helpen bij de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën ten behoeve van gewone automobilisten op de weg. Shell verwelkomt Sheldon van der Linde terug om opnieuw in onze kleuren van Shell te racen voor Schubert Motorsport, en we wensen het team het allerbeste voor het nieuwe seizoen.”

Het DTM-seizoen 2022 begint op 30 april met de openingsrace in Portimão (POR). Voorafgaand hieraan vinden officiële tests plaats in Hockenheim (GER) en Portimão.

Bron: BMW M Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!