DTM-coureurs unaniem: ‘Het wordt een zwaar seizoen’

Een buitengewoon seizoen in de DTM staat voor de deur. Aanzienlijk meer coureurs dan vorig jaar, nog meer teams: DTM rijdt de 16 sprintraces met een groot deelnemersveld. In een eerste DTM Media Talk, titelverdediger Maximilian Götz, Lamborghini-coureur Mirko Bortolotti, Team ABT Sportsline-nieuwkomer Ricardo Feller, BMW-fabriekscoureur Sheldon van der Linde, DTM Trophy-afgestudeerde Louis Henkefend en Timo Bernhard, teambaas van Team75 Motorsport, spraken over hun verwachtingen voor het komende seizoen. In één opzicht waren ze unaniem: DTM staat voor een nieuw extreem spannend seizoen.

“Het wordt een zwaar seizoen”, weten de coureurs gezien het eersteklas veld. “Er zijn zoveel nieuwe en geweldige namen in het veld, een geweldige mix”, merkt titelverdediger Maximilian Götz ook op. “Met startnummer 1 kunnen racen is een voorrecht en ik wil van elke ronde genieten, maar het zal heel dichtbij zijn.” De DTM-coureurs ontmoeten elkaar voor de eerste tijdens de eerste officiële DTM-test op Hockenheim van 5 en 6 april. Een dag eerder, op 4 april, wordt al getest met de DTM Trophy. Het seizoen begint in Portimão van 29 april tot 1 mei.

Voor het eerst in de rijke geschiedenis van de al lang bestaande serie zal Porsche deelnemen aan de strijd om de DTM-titel. “DTM is een zeer aantrekkelijk platform”, zegt teambaas Timo Bernhard, die samen met fabriekscoureur Thomas Preining een Porsche bestuurt. “De laatste keer dat Porsche racete was in de Deutsche Rennsport-Meisterschaft in de jaren zeventig. Nu beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in de DTM en willen we voortbouwen op de prestaties in DRM. Voor ons als team was het tijd voor het volgende niveau.” DTM vertegenwoordigt ook het volgende niveau voor Ricardo Feller, die de DTM binnenstapt als de Duitse GT-kampioen. “DTM is altijd mijn doel geweest en door vorig jaar de GT Masters-titel te winnen, opende ik de deur. Nu hoop ik dat ik naam kan maken in de DTM”, zegt Feller, die donderdag voor het eerst de ABT-Audi test op Imola. “Nico Müller is mijn held en Rolf Ineichen kent me al sinds mijn geboorte”, Feller kijkt uit naar het officieuze Zwitserse kampioenschap met drie Zwitserse coureurs die voor het eerst in de DTM racen, evenals zijn sterke teamgenoten Kelvin van der Linde en René Rast.

Iemand die graag Götz wil aanvallen in het nieuwe seizoen is Mirko Bortolotti. Door vorig jaar als gastrijder op Assen als tweede te eindigen, liet de coureur van het Grasser Racing Team al zien dat er met hem rekening gehouden moet worden. Het is dan ook geen verrassing dat de eerste uitdaging van het jaar van hem komt: “We zijn er niet alleen om mee te doen, we zijn er ook om succesvol te zijn. Als professional is het altijd je doel om mee te dingen naar raceoverwinningen en titels. Ik ben ervan overtuigd dat we het pakket daarvoor hebben, maar het wordt een zwaar en lang seizoen. De manier waarop DTM zich ontwikkelt is geweldig. De concurrentie zal superhard zijn. Na mijn gaststart in Assen is het gaaf om daar deel van uit te maken”, zegt Lamborghini-fabrieksrijder Bortolotti. Hij beschouwt de komst van voormalig DTM/ITC-kampioen Manuel Reuter als sportief directeur als een echt voordeel voor het Grasser Racing Team: “We hebben veel werk voor de boeg, maar we hebben een zeer goed pakket en daarom de beste voorwaarden om succesvol zijn. Uiteindelijk willen we winnen.”

Mirko Bortolotti

Voor coureurs en teams is de voorbereiding op het nieuwe seizoen al in volle gang. Voor Sheldon van der Linde betekent dit: “We moeten nog veel leren van de nieuwe BMW M4 en de auto verder ontwikkelen. We moeten realistisch zijn”, zegt de broer van Kelvin van der Linde van het ABT Audi-team, vorig jaar derde in het klassement. Sheldon van der Linde is positief over de wijzigingen in de reglementen: “Een nieuwe set banden op vrijdag is erg handig voor ons, maar het is ook goed voor de fans als we meer ronden draaien”, zei de Zuid-Afrikaan. Hij zal donderdag testen op Hockenheim en voegde eraan toe: “Voor mij is het te gek hoe Gerhard Berger en Frederic Elsner de DTM hebben omgedraaid. We zullen bijna 30 auto’s hebben. Goed voor de fans, maar voor ons als coureurs zal het extreem moeilijk worden. Het kampioenschap is waarschijnlijk sterker dan ooit tevoren, consistentie zal uiteindelijk de sleutel zijn.”

Maximilian Götz, die binnen de Mercedes-AMG-familie overstapte van het HRT-team naar WINWARD, is zich ervan bewust dat consistentie ook dit jaar de sleutel tot succes zal zijn in de strijd om de titel. “Op dit moment zijn de dagen echt intens. Elk detail is belangrijk. Ook met mijn personal trainer werk ik nog harder en word ik steeds beter.”

DTM Trophy, de talentenpool op het DTM-platform, komt steeds meer in de schijnwerpers te staan. Louis Henkefend is een nieuwkomer in de serie: nadat hij de BMW M2 Cup-titel heeft gewonnen, studeert hij nu af voor de DTM Trophy met het Project 1-team. “DTM is mijn grote droom. En door van de BMW M2 Cup af te studeren tot DTM Trophy, ben ik een stap dichter bij dit doel gekomen”, zegt hij. Teambaas Timo Bernhard, die ook een paar Porsches rijdt in de DTM Trophy, onderstreept het belang van de serie: “Jonge coureurs de kans geven op hetzelfde platform is gewoon logisch voor ons.”

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!