DTM-debuut voor Sébastian Loeb

Sébastien Loeb maakt DTM-debuut in de seizoensopener op Portimão van 29 april tot 1 mei. De negenvoudige wereldkampioen rally zal invallen als vervanger van het Red Bull AlphaTauri AF Corse-team. In de eerste twee races vervangt de Fransman de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy die vanwege een andere inzet niet aan alle races van het DTM-seizoen 2022 deelneemt. Rallylegende Loeb racet met de Ferrari 488 in de kleuren van Red Bull’s premium modemerk AlphaTauri, zijn teamgenoot Felipe Fraga uit Brazilië racet het hele seizoen met de Red Bull Ferrari. Als vervangende coureur mag Sébastien Loeb volgens de reglementen punten scoren.

Gerhard Berger: “De meest succesvolle rallycoureur aller tijden bij ons hebben in onze seizoensopener in Portimão is een echt hoogtepunt waar fans naar uit kunnen kijken. De prestaties in zijn carrière spreken voor zich, maar desalniettemin wordt het een harde competitie tegen zeer sterke coureurs, ook voor Sébastien Loeb. Als vervanger van Nick Cassidy zal hij vechten voor punten met de AlphaTauri Ferrari, dus ik ben er daarom zeker van dat een kampioen van zijn statuut zeer gemotiveerd zal zijn om naar het circuit te komen.”

De 48-jarige Fransman heeft op indrukwekkende wijze negen wereldkampioenschappen en 80 rallyoverwinningen op zijn teller staan, maar is ook redelijk bekend met circuitracen. Zo nam hij deel aan de 24 uur van Le Mans in 2006 (2e plaats) of in het World Touring Car Championship in 2014 en 2015 (3e in het eindklassement in beide jaren). In 2022 had Loeb ook al succes: hij won de tweede en de zevende etappe van de Dakar Rally en eindigde als tweede overall. Slechts een week later won hij voor de achtste keer de Monte Carlo Rally. In februari behaalde hij zijn vierde overwinning in zijn carrière in de Race of Champions, die voor het eerst werd gehouden aan de bevroren Baltische Zee in Zweden, voor viervoudig Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel. Bovendien heeft Loeb zijn eigen raceteam genaamd ‘Sébastien Loeb Racing’.

Voorafgaand aan zijn DTM-debuut zegt Sébastien Loeb: “Gedurende mijn carrière heb ik het altijd leuk gevonden om tussen disciplines te wisselen. DTM is een beroemd kampioenschap en toen de kans zich voordeed om eraan deel te nemen, heb ik die natuurlijk gegrepen. Het is een spannende uitdaging omdat de rijstijl totaal anders is.” De Fransman is zich er terdege van bewust dat hij het zal opnemen tegen de beste GT-coureurs ter wereld, maar hij kijkt uit naar de seizoensopener: “Nu is het tijd om te werken. Ik zal het moeten opnemen tegen specialisten in dergelijke races en mijn laatste echte GT3-race is al lang geleden. Mijn doel is om mijn ritme zo goed mogelijk te vinden en ik zal proberen mijn ervaring te gebruiken om het team goede feedback te geven over de afstelling van de auto. Ik weet dat het moeilijk zal zijn, maar de auto’s zijn echt leuk om in te rijden. Ik kijk er dan ook naar uit”, zegt de 48-jarige.

Het doel van het team is al duidelijk gesteld: de teamtitel verdedigen met de Braziliaan Felipe Fraga, de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy en aanvankelijk ook de Fransman Sébastien Loeb en ook mikken op de titel van de DTM-kampioen.

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!