DTM: dit weekend seizoensopener op Spa-Francorchamps

Dit weekend wordt eindelijk het startschot gegeven voor de eerste DTM-wedstrijd van het seizoen in Spa-Francorchamps. Titelverdediger René Rast (Audi) zal het opnemen tegen uitdager Marco Wittmann (BMW), maar de twee topfavorieten zullen zeker nog concurrentie mogen verwachten in het seizoen 2020.

De DTM telt zestien wagens, zes fabrieksrijders elk voor Audi en BMW, in totaal vier bestuurders voor privéteams bij WRT en ART Grand Prix. 

De wagennummers zijn niet zomaar gekozen, zo vertellen ze eigenlijk meer over de rijders. De titelverdediger : wel, zijn auto is niet versierd met de nummer één. Zijn Audi RS 5 DTM draagt ​​namelijk het nummer 33. Hij is 33 jaar oud en heeft als doel een derde DTM-titel. René Rast hoopt dat alle goede dingen in 2020 in drieën komen. Zijn grootste rivaal uit het BMW-kamp: de even consistente, even snelle Marco Wittmann. Wel de Duitser draagt het nummer elf op zijn wagen. Deze nummers wijzen op de twee titels die Wittmann op zijn naam heeft staan, twee keer één ​​en hij heeft zijn zinnen gezet op titel nummer drie.

Maar de lijst met getalenteerde coureurs in de BMW en Audi fabrieksteams, die vastbesloten zijn om de twee meest succesvolle DTM-sterren niet hun eigen gang te laten gaan, is lang. De Zwitserse Nico Müller, die al sinds 2014 in het Audi-kamp zit, behoorde tot hun naaste rivalen in 2019. Maar ook mede-Audi-coureurs Mike Rockenfeller, Robin Frijns, Loïc Duval en Jamie Green kennen de fabrikant en het fabrieksteam als hun broekzak. Audi komt dit seizoen met hetzelfde sixpack van toprijders als vorig jaar.

BMW heeft daarentegen een vernieuwing doorgebracht in zijn ploeg fabrieksrijders: nieuw voor het team is Jonathon Aberdein, die samen met Sheldon van der Linde het DTM’s “National Team of South Africa” vormt. De Oostenrijker Lucas Auer keert terug naar de DTM, naast landgenoot Philipp Eng, die in 2019 een indrukwekkende campagne beleefde. Timo Glock daarentegen werkt samen met Wittmann als tweede Duitse speerpunt.

Maar ook nieuwkomer Robert Kubica, die een voorliefde heeft voor nieuwe en spectaculaire uitdagingen, zal het als rookie moeten opnemen tegen coureurs van een zeer hoog niveau. Twee privéteams keren dit seizoen ook terug naar de DTM: ART Grand Prix is ​​terug met één BMW M4 DTM en de meest in het oog springende DTM-groentje van de afgelopen jaren. Robert Kubica, een Formule 1 Grand Prix-winnaar die ook indruk maakte in het World Rally Championship. WRT voert drie Audi RS 5 DTM uit, voor onder meer Ferdinand Habsburg, Harrison Newey en Fabio Scherer.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!