DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur Christian Engelhart onder de vlag van het Grasser Racing Team, zal Engstler een Lamborghini Huracán GT3 Evo2 besturen. De seizoensopener op het Motorsport Arena Oschersleben van 26 tot 28 april markeert het begin van de tweede campagne van de 23-jarige in de DTM.

“Ik ben verheugd om dit jaar weer in de DTM te zijn, vooral met een team als GRT. We beschikken over een competitief pakket, en ik richt me volledig op het maximaliseren van ons potentieel op het circuit,” zegt Engstler, die de overstap maakt van Audi naar Lamborghini. Nu onderdeel van het jonge coureursprogramma van Lamborghini, heeft de Duitse autocoureur de rangen beklommen via verschillende juniorenseries georganiseerd door de ADAC, waarbij hij zijn talent heeft laten zien in ADAC Formula 4, ADAC TCR Germany (waar hij de titel in 2021 won) en ADAC GT Masters. De iconische kleuren van Liqui Moly hebben de livery’s van zijn auto’s in de afgelopen jaren gesierd, waarmee hij zijn aanwezigheid op het GT3-toneel markeerde.

DTM 2024
Luca Engstler

Gottfried Grasser, teambaas van Grasser Racing Team, toont zich tevreden met de nieuwe line-up: “Luca is een van de meest veelbelovende talenten in de GT3-racerij. Christian en hij zullen elkaar tot het uiterste drijven en profiteren van hun partnerschap.” De DTM-kalender omvat acht raceweekends verspreid over Duitsland, Nederland en Oostenrijk, met een opvallend thuisevenement voor het team op de Red Bull Ring van 27 tot 29 september. Gelegen op slechts tien minuten afstand van het hoofdkantoor van Lamborghini, begint het Italiaanse team aan zijn derde DTM-seizoen met hoge verwachtingen op succes.”

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!