DTM: Fans gratis welkom tijdens testdagen Hockenheimring

Voor de officiële testdagen op de Hockenheimring van 4 t/m 7 april 2022 opent DTM voor het eerst haar deuren, of liever de paddock en de infield tribune C voor toeschouwers. Voor autosportfanaten, DTM-fans en iedereen die geïnteresseerd is, is de toegang tot de twee gebieden alle dagen gratis. Ze krijgen dit jaar voor het eerst de kans om de DTM-sfeer op te snuiven en kunnen weer heel dicht bij de sterren van de serie komen.

Maandag 4 april gaan de officiële testdagen van start met DTM Trophy, de talentenpool op het DTM-platform, dinsdag en woensdag gevolgd door de topsterren uit de DTM zelf en donderdag tenslotte de historische auto’s uit DTM Classic, samen met de BMW M2 Cup, al ingeburgerd in de DTM-omgeving. Kampioen Maximilian Götz, René Rast, de gebroeders Van der Linde, rookie David Schumacher, Marco Wittmann met zijn nieuwe auto, het team van Timo Bernhard, esportster Moritz Löhner en sterren als Kris Nissen en Klaus Niedzwiedz: ze zullen er allemaal zijn en zullen hun rondjes lopen!

Toegangsinformatie en hygiëneregels voor toeschouwers

Van maandag tot en met donderdag zijn er elke dag vanaf 10.00 uur toeschouwers in de paddock en op de infield-tribune C toegelaten, de tribune in de Sachs-haarspeldbocht die altijd populair is geweest bij de fans. Parkeerplaatsen bevinden zich naast het museum en achter de zuidtribune. Toeschouwers hebben toegang tot de paddock via de tunnel onder de hoofdtribune waar zich ook het toegangscontrolepunt bevindt.

Voor toegang tot het terrein gelden de huidige regels van de deelstaat Baden-Württemberg. Hierdoor kunnen toeschouwers toegang krijgen met inachtneming van de 3G-regelgeving (ingeënt, hersteld of getest). Het dragen van een medisch gezichtsmasker dat mond en neus bedekt (chirurgisch masker, FFP2-masker of gelijkwaardig zonder ventiel) is verplicht in het hele pand. In buitenruimtes mag het mondkapje echter worden afgedaan als de minimale afstand van minimaal 1,5 meter wordt gegarandeerd. Er zal geen openbare testfaciliteit direct in de buurt van of in het pand zijn.

Tracktijd:

Maandag 4 april 2022, DTM Trophy, 9u tot 12u en 14u tot 18u
Dinsdag 5 april 2022, DTM, 9u tot 12u en 14u tot 18u
woensdag 6 april 2022, DTM, 9u tot 12u en 14u tot 18u
Donderdag 7 april 2022, DTM Classic & BMW M2 Cup, 9u tot 12u en 14u tot 17u

Openingstijden voor toeschouwers:

Maandag 4 april 2022: 10.00 tot 17.00 uur (vanaf 17.00 uur alleen uitrijden, geen toegang meer)
Dinsdag 5 april 2022: 10.00 tot 17.00 uur (vanaf 17.00 uur alleen uitrijden, geen toegang meer)
Woensdag 6 april 2022: 10.00 tot 17.00 uur (vanaf 17.00 uur alleen uitrijden, geen toegang meer)
Donderdag 7 april 2022: 10.00 tot 15.30 uur (vanaf 15.30 uur alleen uitrijden, geen toegang meer)

Bron:DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!