DTM: Ferrari pakt pole, McLaren verrassend op tweede plek

Tijdens de zaterdagkwalificatie in Zandvoort zorgde Clemens Schmid voor een verrassing door met zijn McLaren als tweede te eindigen, terwijl Jack Aitken in zijn Emil Frey Racing Ferrari de poleposition veroverde met een tijd van 1:31.762. Arjun Maini behaalde de derde plaats met zijn HRT-Mercedes.

Ricardo Feller was de beste Audi-coureur op de vierde plaats. Lucas Auer (Winward-Mercedes) en Sheldon van der Linde (BMW) eindigden respectievelijk als vijfde en zesde. Rene Rast, die vrijdagavond laatste werd, verbeterde zich naar de zevende plek.

DTM 2024
Clemens Schmid

Na de verrassende pole voor Maximilian Paul tijdens de vervroegde kwalificatie op vrijdagavond, eindigde Lamborghini minder sterk op zaterdagochtend, met Nicki Thiim als beste coureur op de achtste plaats. Porsche-coureur Thomas Preining kende een teleurstelling en kwam niet verder dan de veertiende plaats.

DTM 2024
Arjun Maini

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Dubbel programma voor Belgium Racingop Circuit Zolder

In het kader van de Xwift Belgian Truck Grand Prix staat deze week op Circuit Zolder de tweede afspraak gepland van zowel het Belcar...

GILLES PYCK: “DE VW POLO GTI GEEFT ME VEEL VERTROUWEN”

Dit weekend zijn Gilles Pyck en Emile Mourisse aan hun zesde deelname in de Ardeca Ypres Rally toe. Bij die gelegenheid dragen ze de...

Ardeca Ypres Rally: Chris Ingram als referentie

In de Ardeca Ypres Rally zijn dit weekend de youngtimers favoriet in het Historic BRC. Vooral de BMW M3 E30's worden getipt om een...
error: Content is protected !!