DTM: Indrukwekkende zege in Zandvoort voor Wittmann op zondag

Marco Wittmann maakte een indrukwekkende comeback tijdens de zesde race van het DTM-seizoen in Zandvoort. De coureur van Schubert Motorsport begon vanaf de 14e plaats, maar wist dankzij een perfect getimede pitstop en sterke rijvaardigheid de leiding te nemen en uiteindelijk met een voorsprong van 7,239 seconden te winnen. Dit was zijn 19e DTM-overwinning.

Mirko Bortolotti eindigde als tweede in de SSR Performance Lamborghini Huracán GT3 Evo2, wat hem naar de tweede plaats in het algemeen klassement bracht. Audi-coureur Kelvin van der Linde eindigde als derde en vergroot zijn voorsprong aan de top van het klassement tot acht punten.

DTM 2024
SSR Performance – Mirko Bortolotti

De race begon met Bortolotti die de leiding nam na de start, gevolgd door enkele safety car-periodes vanwege crashes. Na de herstart en de verplichte pitstops werd de volgorde flink door elkaar geschud. Wittmann, die als laatste zijn pitstop maakte, kwam op koude banden aan de leiding en hield deze vast ondanks een poging tot inhalen van Bortolotti.

DTM 2024
Start Race 2 Zandvoort

Lokale favoriet Thierry Vermeulen eindigde net naast het podium op de vierde plaats, terwijl Luca Stolz de vijfde plek bemachtigde in de Mercedes-AMG GT3. Arjun Maini, René Rast, Sheldon van der Linde, polesitter Maximilian Paul en regerend kampioen Thomas Preining completeerden de top tien. Het evenement trok 28.000 toeschouwers, die genoten van spannende races en vele inhaalacties op het historische circuit van Zandvoort.

DTM 2024
Kelvin van der Linde

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Dubbel programma voor Belgium Racingop Circuit Zolder

In het kader van de Xwift Belgian Truck Grand Prix staat deze week op Circuit Zolder de tweede afspraak gepland van zowel het Belcar...

GILLES PYCK: “DE VW POLO GTI GEEFT ME VEEL VERTROUWEN”

Dit weekend zijn Gilles Pyck en Emile Mourisse aan hun zesde deelname in de Ardeca Ypres Rally toe. Bij die gelegenheid dragen ze de...

Ardeca Ypres Rally: Chris Ingram als referentie

In de Ardeca Ypres Rally zijn dit weekend de youngtimers favoriet in het Historic BRC. Vooral de BMW M3 E30's worden getipt om een...
error: Content is protected !!