DTM lanceert eigen esports-competitie

Nu alle circuits gesloten zijn vanwege het coronavirus is de belangstelling voor het online racen alleen maar groter geworden. Esports zijn een belangrijk onderdeel geworden in de nieuwe autosportwereld van vandaag. De kloof tussen het echte racen en het virtuele is met high-end pc’s en betaalbare simulators alleen maar kleiner geworden. Simracers kunnen het nu opnemen tegen de beste coureurs ter wereld, maar ook onderling kunnen huidige piloten concurreren met elkaar. De miniserie zal elk weekend van mei plaatsvinden, naast 15 voormalige en huidige DTM-coureurs, zullen er ook influencers uit de autosport- en simracing-community meestrijden. Deze laatste deelnemers zullen willekeurig gekozen worden uit de snelste 100 kwalificaties voor elk evenement.

“Het toernooi met telkens vijf ronden begint op 3 mei, echte DTM-sterren en simracers zullen het tegen elkaar kunnen opnemen in de meest iconische auto’s. Esports zijn nu een normaal onderdeel geworden van ons leven. Iedereen die goed genoeg is kan in de DTM sports Classic Challenge meestrijden met de allerbeste DTM-coureurs van de wereld. We zullen hiervoor samenwerken met het platform RaceRoom van Klaus Wohlfarth. De DTM esports Classic Challenge staat open voor iedereen die voldoende ervaring heeft om het op te nemen tegen enkele van de beste DTM-coureurs,”  aldus ITR-directeur Marcel Mohaupt aan DTM media team.

“Wie weet, misschien vinden we via deze competitie een nieuwe superster met simracen?”

“RaceRoom heeft de beste auto’s en circuits van de DTM nagebouwd, waaronder ook een prachtige weergave van het machtige seizoen 1992, waarin mensen als Klaus Ludwig, Hans-Joachim Stuck en Keke Rosberg nog in de serie reden. De Classic Challenge biedt de perfecte gelegenheid voor de start van een gezamenlijk programma, door huidige DTM-coureurs uit te dagen door de grootste simracers van de wereld. Het zal best spannend worden, net als bij het echte werk kunnen we ook hier bloedstollende wiel-aan-wiel gevechten verwachten”, vertelt Klaus Wohlfarth, eigenaar en oprichter van RaceRoom.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!