DTM lanceert eigen esports-competitie

Nu alle circuits gesloten zijn vanwege het coronavirus is de belangstelling voor het online racen alleen maar groter geworden. Esports zijn een belangrijk onderdeel geworden in de nieuwe autosportwereld van vandaag. De kloof tussen het echte racen en het virtuele is met high-end pc’s en betaalbare simulators alleen maar kleiner geworden. Simracers kunnen het nu opnemen tegen de beste coureurs ter wereld, maar ook onderling kunnen huidige piloten concurreren met elkaar. De miniserie zal elk weekend van mei plaatsvinden, naast 15 voormalige en huidige DTM-coureurs, zullen er ook influencers uit de autosport- en simracing-community meestrijden. Deze laatste deelnemers zullen willekeurig gekozen worden uit de snelste 100 kwalificaties voor elk evenement.

“Het toernooi met telkens vijf ronden begint op 3 mei, echte DTM-sterren en simracers zullen het tegen elkaar kunnen opnemen in de meest iconische auto’s. Esports zijn nu een normaal onderdeel geworden van ons leven. Iedereen die goed genoeg is kan in de DTM sports Classic Challenge meestrijden met de allerbeste DTM-coureurs van de wereld. We zullen hiervoor samenwerken met het platform RaceRoom van Klaus Wohlfarth. De DTM esports Classic Challenge staat open voor iedereen die voldoende ervaring heeft om het op te nemen tegen enkele van de beste DTM-coureurs,”  aldus ITR-directeur Marcel Mohaupt aan DTM media team.

“Wie weet, misschien vinden we via deze competitie een nieuwe superster met simracen?”

“RaceRoom heeft de beste auto’s en circuits van de DTM nagebouwd, waaronder ook een prachtige weergave van het machtige seizoen 1992, waarin mensen als Klaus Ludwig, Hans-Joachim Stuck en Keke Rosberg nog in de serie reden. De Classic Challenge biedt de perfecte gelegenheid voor de start van een gezamenlijk programma, door huidige DTM-coureurs uit te dagen door de grootste simracers van de wereld. Het zal best spannend worden, net als bij het echte werk kunnen we ook hier bloedstollende wiel-aan-wiel gevechten verwachten”, vertelt Klaus Wohlfarth, eigenaar en oprichter van RaceRoom.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!