DTM Lausitzring: Drie op een rij voor Nico Müller

Nico Müller behaalde zijn derde DTM-overwinning in evenveel races tot nu toe, titelverdediger René Rast heeft het lastiger en blijft terrein verliezen op zijn Audi-collega. Maar ook Robin Frijns kon zijn tweede poleposition niet omzetten naar een eerste overwinning in de DTM.

De Zwitser kon van bij de start al probleemloos voorbij zijn teamgenoot Robin Frijns passeren. Ook Sheldon Van der Linde kon als derde het tempo van het leidende paar volgen, waarbij wat later het trio een kloof kon slaan met Loïc Duval (Team Phoenix) op de vierde plaats. Duval had overigens minder geluk tijdens de race en moest door een technisch defect helemaal opgeven.

Van der Linde was de eerste om de pitlane in te duiken aan het einde van ronde 14 voor nieuwe banden, hij kon Frijns niet passeren en greep de kans om het met nieuw rubber wel te proberen. Frijns kwam een ronde later ook binnen voor vers rubber, maar niet veel later slaagde Van der Linde erin zijn BMW voorbij de Nederlander te katapulteren. 

Niet veel later kreeg Frijns het ook aan de stok met de een ander BMW-coureur, ook Marco Wittmann maakte het voor de Nederlander nog bijzonder moeilijk in de slotfase van de race. Frijns kon het hoofd cool houden en slaagde erin Wittmann achter zich te houden tot de finishlijn. Zo wist onze man van de pole toch nog plaats te nemen op het ereschavot na Müller en Van der Linde. 

Marco Wittmann (Team RMG) werd vierde, gevolgd door teamgenoot Timo Glock (Team RMG) en Ferdinand Habsburg (WRT), die René Rast (Team Rosberg) tot het laatste moment achter zich wisten te houden. Voor het eerst zijn er drie wagens van BMW Motorsport in de top-vijf. Jamie Green (Team Rosberg) nam de achtste plaats voor zijn rekening, waarbij Philipp Eng (Team RBM) en Mike Rockenfeller (Team Phoenix) zij aan zij naar de finish kwamen om de top tien compleet te maken.

Fabio Scherer (WRT) botste tegen Robert Kubica (ART Grand Prix) in de eerste bocht, voor dit incident kreeg de Zwitser een drive-through-penalty aangesmeerd.

René Rast kende zaterdag zijn slechtste resultaat tot nog toe, hij vertrok vanaf positie zeven en eindigde ook op dezelfde plaats. Hij deelde wel nog in de punten maar kon tijdens de race nooit meestrijden met de kopgroep voor de gouden plak.

“Deze overwinning geeft een geweldig gevoel. De voorbereiding was heel anders dan normaal, we hebben een aantal vermoeiende weken achter de rug. Als ik zeg dat ik fysiek voor 100 procent fris zou zijn, zou ik liegen. Door mijn deelname aan de Formule E, heeft het team voor alles gezorgd. Ik moest me alleen maar te concentreren op het racen. De auto was snel, de pitstop was perfect. Ik ben blij dat ik het team kan bedanken met deze overwinning,” aldus een tevreden Nico Müller.

Müller (80p) verstevigd zijn voorsprong in het kampioenschap met 37 punten op nummer twee Frijns (43p), gevolgd Rast met 35 punten. Uitkijken naar zondag voor de tweede kwalificatie om 10:45u.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!