DTM Lausitzring: Drie-op-vier voor Robin Frijns, Müller tweede in kwalificatie

Robin Frijns (Team Abt Sportsline) pakt zijn derde poleposition van het jaar op de Lausitzring, op zaterdag was hij ook al de snelste coureur van het DTM-weekend tijdens de kwalificatie. De Nederlander is ontzettend snel als het gaat om een rondetijd neer te zetten, maar kan hij vandaag de pole ook eens verzilveren met winst tijdens de race?

Nico Müller deelt opnieuw de eerste startrij met Frijns, René Rast kwam vandaag sterker uit de hoek en mag als derde vertrekken. De WRT-Audi van Ferdinand Habsburg maakt de tweede startrij compleet.

Vandaag een stralend zonnetje met helder blauwe lucht tijdens de sessie, in vergelijking met zaterdag liggen de temperaturen een stuk hoger van het asfalt. Audi domineert opnieuw de tabellen tijdens de eerste run van de kwalificatie, Nico Müller plaatst zich als eerste voor René Rast, Mike Rockenfeller en Robin Frijns, Marco Wittmann is deze keer de snelste BMW, goed voor de vijfde plaats.

Met nog een dikke zes minuten op de teller keerden de coureurs terug naar het asfalt om hun laatste vliegende ronde er nog uit te persen, het ging nog een mooie strijd worden voor de pole. Ferdinand Habsburg kon als eerste zijn tijd verbeteren en schoof door naar de derde plaats, maar het was René Rast die zich opnieuw naar de eerste tijd wist te katapulteren. Maar dat was buiten teamgenoot Robin Frijns gerekend, hij zou het laatste woord hebben en pakte zijn derde pole position van het jaar met een tijd van 1:15.787.

Müller werd opnieuw tweede, 0,065 seconden langzamer dan Frijns, met Rast als derde op 0,124 seconden achterstand. Opnieuw blijft Audi domineren want Ferdinand Habsburg pakt de vierde plaats in zijn WRT-Audi, gevolgd door de eerste BMW-coureurs van Team Phoenix, Loïc Duval en Mike Rockenfeller.

Het startschot van de eerste race is gepland om 13.30 uur en kan live worden gevolgd op het streamingportaal grid.dtm.com.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!