DTM Lausitzring: Lucas Auer pakt eerste zege voor BMW-Motorsport

Lucas Auer (Team RMR) doorbreekt de dominantie van Audi door zijn eerste overwinning van het jaar te pakken met zijn BMW M4. Op deze manier komt BMW-Motorsport eindelijk aan een eerste overwinning in het DTM-kampioenschap. Ook de tweede plaats ging naar BMW-coureur Timo Glock (Team RMG), Robin Frijns completeerde het podium met zijn Audi Sport Abt. Leider van het kampioenschap Nico Müller kwam deze race niet verder dan een vijfde plaats.

Frijns kwam goed weg bij de start en nam meteen de leiding in handen, René Rast kon Nico Müller verschalken en schoof door naar de tweede plaats. Voor Sheldon van der Linde was het drama van bij de start, hij kwam vast te zitten op de grid terwijl alle coureurs achter hem de BMW moesten ontweken. Vooraan bleef de situatie ongewijzigd, waardoor Jamie Green, Timo Glock en Marco Wittmann het leidende peloton stilletjes aan konden inhalen. 

Nadat het hele veld hun verplichte pitstops had voltooid en voorzien waren van vers rubber, was het vooral Jamie Green die aanzienlijk sneller reed dan de andere koplopers van de race met nieuwe banden. Uiteindelijk kan Green de leiding in handen nemen gevolgd door Timo Glock en Lucas Auer. Loïc Duval van Team Phoenix volgt als vierde, daarna Rast, Müller en Frijns.

De snelste 10 bleven dicht bij elkaar wanneer ze aan de laatste ronde begonnen. Auer kon de leiding overnemen van Glock in de eerste bocht, Frijns slaagde er nog in om Rast te passeren op het rechte stuk voor de vierde positie, terwijl Green nog een aanval inzette op Glock.

Auer pakt de zege, voor Glock, Frijns en Green. Müller kon Rast nog verschalken voor de vijfde plaats, Jonathan Aberdein pakt de zevende plaats. Duval eindigde als achtste, gevolgd door Wittmann en Van der Linde vult de top tien helemaal aan.

Müller staat nog steeds stevig op de eerste plaats in het kampioenschap met 133 punten, René Rast heeft een achterstand van 36 punten en Frijns 41 punten.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!