DTM Lausitzring: René Rast claimt de overwinning, opnieuw top-3 voor Audi

Titelverdediger René Rast wint de vijfde race van het DTM-seizoen op het 4.570 kilometer lange Grand Prix-circuit van Lausitzring. Rast versloeg zijn merkgenoten in een race die gekenmerkt werd door zeer mooie duels om de koppositie, waarbij Nico Müller (Team Abt Sportsline) en Robin Frijns het podium voltooiden. Timo Glock reedt een zeer sterke wedstrijd en was de best geplaatste BMW-coureur op de vierde plaats.

Alle  coureurs begonnen de race op regenbanden maar met de verwachting dat er tijdens de race geen regen meer zou komen. Rast was bij de start traag weg op de grid, waarbij Müller de leiding nam, gevolgd door teamgenoot Frijns. Philipp Eng (BMW Team RBM) werd derde, voor Rast en Marco Wittmann (BMW Team RMG). Voor het einde van de eerste ronde kon Rast terug naar voren schuiven tot de derde plaats, ook Wittmann kon een plaatsje goed maken op Eng. De regerende kampioen bleef de druk opvoeren en na drie ronden vond hij aansluiting bij de achterbumper van de Nederlander.

De baan begon stilaan op te drogen en door de verplichte pitstops, kwamen alle coureurs hun regenbanden laten vervangen door slicks. Rast was de eerste die binnen kwam voor nieuw rubber, zijn tegenstanders Robin Frijns, Philipp Eng (AUT, BMW) en Marco Wittmann (GER, BMW) volgen een ronde later het voorbeeld. Maar Müller komt nog een ronde later binnen dan de concurrentie. Müller, die na zijn stop aanvankelijk de leiding vasthield, was op koude banden benadeeld en werd kort daarna ingehaald door Frijns en ook door Eng. Later passeerde Rast ook de Zwitser nog. Frijns voelde de hete adem al van de Duitser in zijn nek, de Nederlander verdedigde nog maar aan het einde van het rechte stuk kon Rast toch voorbij zonder moeite. Müller had opnieuw het tempo te pakken en kon in de slotfase nog drie posities goedmaken. Maar niemand kon nog aansluiting vinden bij de Duitser en zo behaalde Rast zijn tweede opeenvolgende overwinning van dit seizoen, met Müller en Frijns die het podium completeerden.

(c) DTM

“Wat een gekke race! Ik begon op regenbanden, stapte toen over op slicks, kwam even door de grindbak, maakte een goede comeback en won uiteindelijk. Ik ben natuurlijk blij met het resultaat, geen twijfel mogelijk. We kunnen echter niet 100 procent tevreden zijn, we moeten nog steeds aan onze prestaties blijven werken en het rijgedrag van de auto verbeteren. Het is een beetje een achtbaan, het seizoen is nog fris en de tegenstand blijft sterk, ” aldus René Rast.

Timo Glock die vanaf de achterkant van het deelnemersveld was begonnen maakte veel progressie tijdens de wedstrijd, hij greep net naast het podium met een vierde plaats. Glock was ook de best geplaatste BMW-rijder, gevolgd door Wittmann, Rockenfeller en Loïc Duval van Team Phoenix.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!