DTM Lausitzring: René Rast claimt zijn eerste overwinning

René Rast pakt zijn eerste overwinning na een zenuwslopende race op de Lausitzring, de Audi-coureur van Team Rosberg had minder dan één honderdste van een seconde voorsprong op Nico Müller. Marco Wittmann (Team RMG) finishte als beste coureur voor BMW Motorsport en maakte het ereschavot compleet.

Deze keer kon Robin Frijns (Abt Sportsline) wel de leiding behouden bij de start, maar was het Rast die kwam opzetten en meteen doorschoof naar de tweede plaats. De Duitser die zaterdag nog een offday kende was vastbesloten deze race terug mee te strijden voor het eremetaal. Rast bleef druk zetten op de Nederlander en viel zelfs meerdere keren aan. Ook Wittmann kende een sterke openingsronde, vanaf de zevende plaats op de grid wist hij door te schuiven naar de derde positie bij het ingaan van de tweede ronde. 

Er was een hevige strijd om de leiding en de koppositie wijzigde voortdurend op de beeldschermen, Rast, Rockenfeller, Müller en teamgenoot Frijns allemaal wisten ze de leiding even in handen te nemen. Maar in ronde 25 nam Rast het heft in handen en viel Frijns aan in de eerste bocht, hij kon de Nederlander goed passeren en wist zelfs een voorsprong uit te bouwen op de rest van het deelnemersveld.

Müller was als laatste binnen gegaan voor nieuw rubber, hij lag bij het binnenrijden van de pits aan de leiding, maar kwam pas als zevende terug op de baan. Maar het was een tactische zet van zijn team, dat betekende ook dat de Zwitser in de laatste fase van de wedstrijd nog zou beschikken over het beste rubber. Müller kon zich terug een weg naar de top banen en lag in ronde 37 terug op de tweede plaats. In de slotfase van de wedstrijd reed Müller enkele tienden van een seconde sneller dan koploper Rast, hij kon het gat dichtrijden omdat zijn banden nog verser waren. Net door deze verschillende bandenstrategie kon Müller zij-aan-zij naar de finishlijn rijden met Rast, maar het was uiteindelijk toch de Rosberg-coureur die als eerste onder de zwart-wit geblokte passeerde.

Marco Wittmann

Marco Wittmann (Team RMG) kwam als derde over de finish, de BMW-coureur kon deze keer verhinderen dat het podium opnieuw volledig Audi kleurde.

Frijns kon zijn pole deze keer opnieuw niet verzilveren en kwam als vierde over de finish, gevolgd door Mike Rockenfeller (Team Phoenix), Timo Glock en Philipp Eng (Team RBM), Loïc Duval (Team Phoenix), Jonathan Aberdein (Team RMR) en Ferdinand Habsburg (WRT) vervolledigde de top tien. BMW-coureur Sheldon Van der Linde die gisteren nog op het ereschavot mocht staan kende vandaag een teleurstellende dag en moest tevreden zijn met een 15de plaats.

René Rast

“De race was erg vermakelijk in de cockpit en zeker ook voor de kijkers. Vanaf de derde plaats op de grid maakte ik een goede start, maar Robin Frijns blokkeerde me een beetje en ik moest even door het gras rijden om contact te vermijden, maar toen ik eenmaal voorbij Robin was, kon ik mijn banden heel goed beheren. Ik zag natuurlijk Nico Müller steeds dichterbij komen en ik was inderdaad verrast dat de race een ronde langer duurde dan ik had verwacht. Hij was echt heel dichtbij, maar het was genoeg om te winnen. Nadat we de set-up van de auto volledig hadden veranderd, voelde ik me aanzienlijk meer op mijn gemak in de auto dan in de race op zaterdag.”

Müller staat stevig aan de leiding in het kampioenschap met 100 punten, 39 punten meer dan zijn eerste rivaal Rast en 42 punten op Frijns. Volgend weekend zal er opnieuw gereden worden op de Lausitzring.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!