DTM Lausitzring: Robin Frijns claimt opnieuw de pole

Robin Frijns (Team Abt Sportsline) pakt de tweede poleposition van het jaar op de Lausitzring voor de eerste race van het DTM-weekend. De Nederlander die bezig is aan een heel sterk seizoen en zich alle races al op de eerste rij wist te kwalificeren, versloeg zijn teamgenoot Nico Müller in zijn laatste run van de kwalificatie.

De sessie vond plaats op een droge baan ondanks de kans op regen wel aanwezig was. Bij de aanvangsfase van de kwalificatie leek het er sterk op dat BMW mee kon strijden voor de pole. Met Sheldon van der Linde (Team RBM) die als eerste een sterke referentietijd op de tabellen toverde. Maar naar de slotfase van de sessie werd de strijd om de eerste plaats alleen maar spannender, waarbij de posities aan de top constant veranderden.

Met nog dik vijf minuten op de klok stond Müller als snelste coureur op de schermen. De meeste coureurs waren ondertussen binnen geweest in de pitlane voor de laatste aanpassingen en stonden klaar om nog twee snelle rondjes te klokken.

Aan het einde van de sessie was het toch Frijns die de eerste plaats opnieuw wist te veroveren. Met een tijd van 1:15.486 was hij net één tiende sneller dan Müller, Loïc Duval (Team Phoenix) werd derde met twee tiende op de Nederlander.

Sheldon Van der Linde was de snelste coureur voor BMW Motorsport met een mooie vierde plaats, met Timo Glock van Team RMG op de vijfde plaats. Teamgenoot Marco Wittmann maakt de derde startrij volledig met een zesde plaats.

Het startschot van de eerste race is gepland om 13.30 uur en kan live worden gevolgd op het streamingportaal grid.dtm.com.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!