DTM: Mercedes-AMG Motorsport voltooit hoogwaardige line-up

Voor zijn titelverdediging in de DTM kan Mercedes-AMG Motorsport in 2022 weer voortbouwen op een eersteklas line-up. Samen met de teams heeft Mercedes-AMG de laatste details afgerond en een krachtige line-up voor het komende seizoen: aan de 16 races van de befaamde sprintserie doen vier klantenteams mee met acht Mercedes-AMG GT3’s. Daarbij is de line-up van de coureurs als een “wie is wie” van GT3-racen: naast regerend kampioen Maximilian Götz zal ook merkambassadeur Maro Engel (beiden GER) achter het stuur zitten. Bovendien zullen, net als vorig jaar, Mercedes-AMG-coureurs Lucas Auer (AUT), Maximilian Buhk (GER) en Arjun Maini (IND) weer aan de start verschijnen. Met Mikaël Grenier (CAN), David Schumacher en Luca Stolz (beiden GER) beginnen drie bekende namen aan hun eerste volledige DTM-seizoen.

Dit jaar is het DTM-veld uitgebreid met een flink aantal auto’s, van 19 naar 29, voortaan verdeeld over 14 teams en zes fabrikanten. Onder hen heeft geen enkele andere fabrikant meer auto’s op de grid dan Mercedes-AMG. Het meest succesvolle merk in de DTM-geschiedenis dat de strijd om zowel de constructeurstitel als de coureurstitel in 2021 in zijn voordeel wist te beslissen, gaat ook het komende seizoen met titelambities aan dankzij een hoogwaardige line-up.

Daarbij rekent Mercedes-AMG Motorsport op vier klantensportteams die het merk uit Affalterbach al jarenlang op zeer succesvolle wijze en in de meest uiteenlopende series vertegenwoordigen. In 2022 zullen GruppeM Racing (#88, #99) en WINWARD Racing (#1, #22, #27) beide één Mercedes-AMG GT3 meer besturen dan in het voorgaande jaar, terwijl Haupt Racing Team (#4, #36 ) en Mücke Motorsport (#18) zullen deelnemen met een identiek aantal auto’s. Mercedes-AMG begint de missie DTM-titelverdediging met de volgende teams en coureurs:

1 Mercedes-AMG Team WINWARD Racing: regerend DTM-kampioen Maximilian Götz wisselt van cockpit voor de verdediging van de missietitel. In het seizoen 2022 zal de in Ochsenfurt geboren coureur achter het stuur van de Mercedes-AMG Team WINWARD Racing-auto zitten met startnummer 1. De 36-jarige behaalde vorig jaar de titel terwijl hij nog racete voor het Mercedes-AMG Team HRT, maar nu volgt hij zijn sponsor BWT die Team WINWARD Racing sinds dit seizoen ondersteunt.
4 Mercedes-AMG Team HRT: In 2021 nam Luca Stolz als gastrijder deel aan beide DTM-races op de Nürburgring. Dit jaar zal de GT3-specialist nu de volledige afstand afleggen achter het stuur van de #4 Mercedes-AMG Team HRT-inzending. De 26-jarige blikt terug op tal van prestaties in sprintraces en in andere series. Zo eindigde Stolz onlangs als derde in het rijdersklassement in zowel de ADAC GT Masters als de GT World Challenge Europe Sprint Cup.
18 Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport: Net als vorig jaar zal Maximilian Buhk strijden om overwinningen en punten met de #18 Mercedes-AMG GT3 van Mücke Motorsport. Buhk kijkt terug op vijf top tien resultaten, waaronder een derde plaats in de seizoensfinale op de Norisring. Net als in het afgelopen seizoen zal de Mercedes-AMG GT3 van Mücke Motorsport weer rijden met de innovatieve Space Drive-technologie van Paravan.
22 Mercedes-AMG Team WINWARD Racing: Met meer dan honderd races en zeven overwinningen op zijn naam behoort Lucas Auer tot de meest ervaren DTM-coureurs in het hele veld. Net als in het vorige seizoen, waarin hij vijfde werd in het rijdersklassement en indrukwekkende overwinningen behaalde op Assen en Hockenheimring, zal hij racen in de #22 Mercedes-AMG GT3 van Mercedes-AMG Team WINWARD Racing.
27 Mercedes-AMG Team WINWARD Racing: Een van de 15 coureurs die dit jaar hun DTM-debuut maken, is David Schumacher. De 20-jarige zoon van ex-Formule 1-coureur Ralf Schumacher, die van 2008 tot 2012 ook in de DTM reed met Mercedes-AMG, zal naast kampioen Götz en de stoere Auer rijden. Meest recentelijk reed Schumacher in eenzitters, had hij zijn eerste test met een GT3-auto tijdens de winter en moet hij vooral waardevolle ervaring opdoen in zijn eerste seizoen.
36 Mercedes-AMG Team HRT: Met sterke prestaties trok Arjun Maini de aandacht tijdens zijn eerste DTM-jaar in 2021 en verdiende zo zijn promotie naar de Mercedes-AMG Driver-rangen. Na een tweede plaats in de seizoensfinale en vier andere top tien resultaten in het afgelopen seizoen, maakt de Indiër nu de stap naar Mercedes-AMG Team HRT waar hij regelmatig punten wil scoren.
88 Mercedes-AMG Team GruppeM Racing: Voor de tweede keer maakt Maro Engel zijn comeback in de DTM. Na zijn campagnes van 2008 tot 2011 en in 2017 zal de 36-jarige in 2022 deelnemen aan het GruppeM Racing-team. Engel behoort al vele jaren tot de meest succesvolle GT3-coureurs en vertegenwoordigt Mercedes-AMG bovendien als een merkambassadeur sinds 2017.
99 Mercedes-AMG Team GruppeM Racing: Met Mikaël Grenier is er nog een DTM-nieuwkomer te vinden binnen de gelederen van de Mercedes-AMG Drivers. Als teamgenoot van Maro Engel zal de snelle Canadees de zusterauto van GruppeM Racing besturen. De kleurstelling van de #99 Mercedes-AMG GT3 die is ontworpen ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van AMG, wordt pas aan het begin van het seizoen onthuld.

De openingsronde van de acht geplande evenementen wordt van 29 april tot 1 mei gehouden in Autódromo Internacional do Algarve in Portimão/Portugal.

Bron: Mercedes-Benz Group AG

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!