DTM: negende seizoen voor BMW Team RBM

Na een DTM-debuut in 2012 is het Belgische BMW Team RBM dit jaar toe aan het negende seizoen in de Duitse toerklasse, als één van de twee BMW-fabrieksteams. Achter het stuur van de ‘Belgian’ BMW’s vinden we de vertrouwde gezichten van Oostenrijker Philipp Eng (29) en Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde (20), die dit jaar het gezelschap krijgen van nog een Zuid-Afrikaan, Jonathan Aberdein (22). 

Ter voorbereiding van het komende seizoen wordt er deze week op de Nürburgring gedurende vier dagen uitvoerig met de BMW M4 DTM getest, maar wel achter gesloten deuren. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de maatregelen die wereldwijd nog steeds gelden voor het bestrijden van het coronavirus.

Het is ook deze pandemie die zorgde voor heel wat verschuivingen op de kalender van de Deutsche Tourenwagen Masters. Dat resulteerde onrechtstreeks in de komst van drie DTM-meetings op Belgisch grondgebied, met naast twee keer Circuit Zolder helemaal bovenaan op de agenda de terugkeer van DTM op Spa-Francorchamps!

“Na de voor iedereen moeilijke maanden was het echt opbeurend nieuws dat we niet één, maar drie keer in België aantreden,” klinkt het opgelucht bij team principal Bart Mampaey. “Net zoals voor de vier testdagen gelden er voor al onze werkzaamheden strenge veiligheidsmaatregelen en moeten wij – en ook de fans – rekening houden met het feit dat we alvast in België wellicht één of meerdere keren zonder publiek zullen racen.”

Van zodra duidelijk werd dat er weldra kon worden getest, hernamen ook de dagelijkse activiteiten in de workshop te Mechelen. Uiteraard in overeenstemming met de geldende hygiënemaatregelen.

“Van bij het uitbreken van de pandemie werden net zoals in bijna alle bedrijven de activiteiten teruggeschroefd, om niet te zeggen volledig stilgelegd,” blikt Bart terug op de voorbije periode. “Een kleine crew draaide een hele tijd op een laag ritme en pas begin mei konden de werkzaamheden hernomen worden. Toen werd er gestart met de volledige heropbouw van de verschillende chassis van de BMW M4 DTM.”

Normalerwijze gaat de start van het nieuwe seizoen op 1 en 2 augustus door, op wat bekend staat als het ‘mooiste circuit ter wereld’. Voor Bart Mampaey is dit een bijzondere plaats, want de naam Mampaey is ontegensprekelijk verbonden met de geschiedenis van het circuit in de Belgische Ardennen. Juma, het team van zijn vader Julien, was in de vorige eeuw één van de smaakmakers in de 24 Uren van Spa en won voor BMW drie keer de etmaalrace, terwijl Bart in 1998, bij zijn debuut als teambaas, BMW een 21ste zege bezorgde!

Bart Mampaey

“En of ik aangenaam verrast werd toen de naam van Spa viel! Er niet enkel omwille van de link met onze familie. Spa is en blijft een circuit waar Grote Jongens het verschil kunnen maken en daar hou ik van. De BMW M4 DTM is goed voor 610 pk tegenover 986 kg, dan weet ik dat het zeer hard zal gaan op de snelle Spa-roetsjbaan, en dat we daar zeker iets te zien zullen krijgen!”

Zuiver geografisch is Circuit Zolder meer het home circuit, want er liggen slechts 80 km tussen het Limburgse tracé en de thuisbasis van BMW Team RBM.

“Vorig jaar beleefden we op Circuit Zolder de terugkeer van DTM en wij vierden dat op schitterende wijze, met die prachtige zege van Philipp Eng. Wetende dat we dit jaar in Zolder tijdens twee achtereenvolgende weekends – 9, 10, 11 oktober en 16, 17, 18 oktober – in een beslissende fase in de titelstrijd zullen vertoeven, zou het mooi zijn om op passende wijze ‘at home’ een punt te zetten achter dit negende seizoen van BMW Team RBM in de Deutsche Tourenwagen Masters!”.

Bron: BMW Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!