DTM: Nicki Thiim pakt eerste pole op de Norisring

Nicki Thiim behaalde zijn eerste poleposition in de DTM op de Norisring met zijn Lamborghini Huracan GT3 EVO2 van SSR Performance, en zorgde zo voor een volledige eerste rij voor het team, samen met teamgenoot Mirko Bortolotti. Net bekomen van zijn zege in de 24 uur van Spa zet de Deen zijn goede vorm verder.

Thiim zette de snelste tijd neer in Groep A, terwijl Bortolotti de beste tijd in Groep B had. Maro Engel start als tweede, gevolgd door Kelvin van der Linde op de vierde plaats. Maximilian Paul en Luca Stolz bezetten de derde rij. Sheldon van der Linde was de snelste BMW-rijder en start vanaf de negende positie met de Schubert Motorsport BMW M4 GT3. Jack Aitken, in de Ferrari 296 GT3 van Emil Frey Racing, zal vanaf de tiende plaats starten.

DTM 2024
Mirko Bortolotti

Ondanks wijzigingen in de Balance of Performance (BoP) bleven de Porsche 911 GT3 R’s achter, met Thomas Preining als beste op de 12e plaats. René Rast, winnaar van de vorige dag, eindigde teleurstellend als 18e.

DTM 2024
Kelvin van der Linde

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!