DTM: Nicki Thiim schrijft geschiedenis voor 110.000 fans

Nicki Thiim behaalde zijn eerste DTM-overwinning tijdens de zondagse race op de Norisring. Dit markeerde een historische prestatie, aangezien hij en zijn vader, Kurt Thiim, het eerste vader-zoon duo in de 40-jarige geschiedenis van de DTM zijn die beide een overwinning hebben behaald in deze prestigieuze serie. Twee van Kurt Thiim’s 20 overwinningen kwamen ook op het stratencircuit in Neurenberg.

Thiim startte vanaf pole position en domineerde de race van begin tot eind, ondanks een late safety car-fase die werd ingezet om een stuk carbon van de baan te verwijderen. Maro Engel, die zijn 100e DTM-race reed, eindigde als tweede na een indrukwekkende strategie die hem hielp om voorbij Mirko Bortolotti te komen tijdens de pitstopfase. Bortolotti, Thiim’s teamgenoot, werd derde en nam de leiding in het kampioenschap over.

DTM 2024
Mirko Bortolotti

Arjun Maini finishte als vierde na een foutloze race, gevolgd door René Rast, die zaterdag had gewonnen en opnieuw een sterke prestatie neerzette door 14 plaatsen goed te maken en als vijfde te eindigen. Thomas Preining klom op van een twaalfde startpositie naar de zesde plaats dankzij enkele indrukwekkende inhaalacties in de slotfase van de race. Luca Stolz eindigde als zevende, Ayhancan Güven werd achtste, en Kelvin van der Linde, die als vierde was gestart, viel terug naar de negende plaats na een incident met Ferrari-coureur Jack Aitken. Lucas Auer completeerde de top tien.

DTM 2024
Arjun Maini

De race werd bijgewoond door 110.000 fans die genoten van een spannend weekend op het enige stratencircuit in Duitsland. Het DTM-kampioenschap gaat nu de tweede helft van het seizoen in met Mirko Bortolotti als nieuwe leider, gevolgd door Kelvin van der Linde en René Rast.

DTM 2024
René Rast

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!