DTM: Nicki Thiim zet pole om in zege

Nicki Thiim behaalde zijn eerste DTM-overwinning op de Norisring in de tweede race van het weekend, rijdend voor SSR Performance in de #94 Lamborghini Huracan GT3 EVO2. Thiim startte vanaf poleposition en domineerde de race van begin tot eind, ondanks een late safety car. Maro Engel in de #130 Team Winward Mercedes-AMG eindigde als tweede na een succesvolle pitstopstrategie, terwijl Mirko Bortolotti (#92) voor SSR Performance als derde finishte.

DTM 2024
Maro Engel

Arjun Maini werd vierde in de #36 Team HRT Mercedes-AMG, gevolgd door René Rast in de #33 Schubert Motorsport BMW na een indrukwekkende opmars. Thomas Preining van Manthey EMA eindigde als zesde in de Porsche met het nummer 91, na een sterke herstart waarbij hij Luca Stolz (#4) van Mercedes-AMG Team HRT en Sheldon van der Linde (31) van Schubert Motorsport wist te passeren.

DTM 2024
Thomas Preining

De top 10 werd gecompleteerd door Ayhançan Güven in de #90 Manthey EMA Porsche en Kelvin van der Linde in de #3 Audi R8 LMS GT3 van ABT. Franck Perera, die als vierde op de startgrid stond, eindigde teleurstellend als 15e in de #63 Lamborghini TGI by GRT.

DTM 2024

Bortolotti leidt het kampioenschap en gaat met zes punten voorsprong op Kelvin van der Linde naar de Nürburgring (16-18 augustus).

Team foto SSR Performance met dank aan ©L.K.Speedmedia (Len Kutasi)

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!