DTM: Nico Müller dominant, Audi goed voor top-5

Nico Müller (Audi Sport Team Abt Sportsline’s) won de eerste race van het DTM-seizoen in Spa-Francorchamps in stijl, de hele top-5 is voor Audi Motorsport, ondanks ze te kampen kregen met een race die gekenmerkt werd door problemen met bandenslijtage.

Bij de start was het Müller’s teamgenoot Robin Frijns die vanaf pole mocht vertrekken, maar de Zwitser kon in ronde vier het gat naar Frijns dicht rijden. Even later haalde Müller zijn teamgenoot in op Les Combes en nam zo de leiding van de race over. Op het einde van de negende ronde stonden maar liefst zes Audi RS 5 DTM’s in de top zes van de race. 

Titelverdediger René Rast kende problemen met de bandenslijtage en diende in ronde 21 een tweede pitstop te maken, uiteindelijk kon de Duitser zich nog opwerken naar een vijfde plaats. Jamie Green (Team Rosberg) kwam als tweede onder de finishvlag door met in zijn spoor Loïc Duval (Team Phoenix) die uiteindelijk het podium vervolledigde. Philipp Eng (Racing Bart Mampaey BMW) was de hoogst geklasseerde coureur voor BMW Motorsport en eindigde als zesde. De WRT Audi van Ferdinand Habsburg moest forfait geven na zijn crash eerder tijdens de vrije training vanochtend.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Eerste Rally of Bertrix presenteert een mooie affiche 

Dit weekend maakt de Rally of Bertrix zijn intrede in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Meer nog, het is zelfs de allereerste editie van...

Huber Racing maakt zijn debuut in de ADAC GT Masters

Huber Racing zal zijn debuut maken in de ADAC GT Masters op het "Festival of Dreams" dit weekend. Het Beierse team zal in totaal...

Belgium Racing aan de voet van het podium in Spa na lastige wedstrijd

Afgelopen weekend stond op het F1-circuit in Spa-Francorchamps de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship 2023 en de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023...
error: Content is protected !!