DTM: Nico Müller dominant, Audi goed voor top-5

Nico Müller (Audi Sport Team Abt Sportsline’s) won de eerste race van het DTM-seizoen in Spa-Francorchamps in stijl, de hele top-5 is voor Audi Motorsport, ondanks ze te kampen kregen met een race die gekenmerkt werd door problemen met bandenslijtage.

Bij de start was het Müller’s teamgenoot Robin Frijns die vanaf pole mocht vertrekken, maar de Zwitser kon in ronde vier het gat naar Frijns dicht rijden. Even later haalde Müller zijn teamgenoot in op Les Combes en nam zo de leiding van de race over. Op het einde van de negende ronde stonden maar liefst zes Audi RS 5 DTM’s in de top zes van de race. 

Titelverdediger René Rast kende problemen met de bandenslijtage en diende in ronde 21 een tweede pitstop te maken, uiteindelijk kon de Duitser zich nog opwerken naar een vijfde plaats. Jamie Green (Team Rosberg) kwam als tweede onder de finishvlag door met in zijn spoor Loïc Duval (Team Phoenix) die uiteindelijk het podium vervolledigde. Philipp Eng (Racing Bart Mampaey BMW) was de hoogst geklasseerde coureur voor BMW Motorsport en eindigde als zesde. De WRT Audi van Ferdinand Habsburg moest forfait geven na zijn crash eerder tijdens de vrije training vanochtend.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!