DTM: Nico Müller dominant op vrijdag

Nico Müller domineert zowel in de eerste als de tweede vrije trainingen op de Lausitzring. De Zwitser was 0,086 seconden sneller dan Ferdinand Habsburg met de WRT Audi in de eerste vrije training. Marco Wittmann, de derde snelste, was de best geplaatste BMW-coureur. In de tweede vrije training was Müller 0,043 seconden sneller dan zijn collega-Audi-coureur Mike Rockenfeller, Wittmann nam opnieuw de derde tijd voor zijn rekening.

Müller maakte meteen al duidelijk dat hij geen problemen had met de overgang van Formule E naar zijn DTM-Audi, bovendien had hij ook nog eens de meeste ronden op de teller staan van alle deelnemers.  

“Het voelde als in een Finse sauna”, zei Nico Müller na de twee trainingen. “Het was erg warm. Over het algemeen ben ik iemand die veel zweet. Vandaag ben ik zeker een paar liter kwijtgeraakt. Op de Lausitzring is het heerlijk rijden, de auto rijdt fantastisch. De truc zal zijn om het juiste compromis te vinden tussen korte en lange runs om in goede vorm te zijn voor de kwalificatie en de race. Daar gaan we vanavond aan werken.”

“Ik ben best positief. Het lijkt erop dat de kloof niet zo groot is als onlangs in Spa-Francorchamps. Er ontbreekt nog een beetje tijd dat we moeten inhalen, maar het ziet er zeker beter uit. De tijdsverschillen zijn erg klein. Nu gaat het erom dat we van de ene op de andere dag een tiende van een seconde vinden, zodat we morgen volledig kunnen aanvallen”, aldus Marco Wittmann.

De persconferentie op vrijdag

Deze keer waren Nico Müller (Audi) leider in het kampioenschap, Philipp Eng (BMW) en Robert Kubica (ART BMW) aanwezig om vragen van de gastheer, via een videolink of van journalisten te beantwoorden. 

Eng vestigde vorig jaar het DTM-ronderecord in Lausitz, maar dat zegt hem niet veel: “De algehele prestaties in de race waren niet zo goed. Ik had liever een betere raceprestatie gehad dan het ronderecord! ” Gevraagd naar zijn verwachtingen voor het huidige weekend, zei de Oostenrijker: “Ik ben ervan overtuigd dat we hier competitiever zullen zijn dan de vorige keer in Spa. Iedereen heeft daar hard voor gewerkt. Eigenlijk ben ik iemand voor wie het glas altijd half vol is.”

Nico Müller kwam van zijn Formule E-races in Berlijn rechtstreeks naar de Lausitzring. “Ongeveer 15 uur na de finish van de Formule E-race weer in de DTM-auto zitten is inderdaad een beetje vreemd. Even vroeg ik me af: Is dat echt mijn auto? Is dat mijn stoel? De rijpositie is compleet anders, maar na een halve ronde voelde ik me weer op mijn gemak en viel de prestatie mee.”

Voor DTM-nieuwkomer Robert Kubica is de Lausitzring een thuiswedstrijd. “Het is jammer dat we nog steeds racen zonder toeschouwers, want anders waren er zeker veel fans uit Polen geweest”, zei hij. “Veiligheid komt echter op de eerste plaats, daar bestaat geen twijfel over. Ik ben al blij dat de organisatoren van de DTM ervoor hebben gezorgd dat we überhaupt weer kunnen racen. Voor mij is de leercurve nog steeds steil: als nieuwkomer leer je in elke sessie nieuwe dingen.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!