DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests te beperken, wil de serie zich in lijn brengen met de principes van duurzame autosport en tegelijkertijd de financiële last voor de deelnemende teams verlichten.

Deze stap, in samenwerking met de teams ontwikkeld, dient meerdere doelen. Ten eerste worden economische zorgen aangepakt door de operationele kosten van het runnen van auto’s rechtstreeks te verminderen. Deze proactieve aanpak is cruciaal te midden van de toenemende kosten binnen de sport. Ten tweede bevordert de DTM door het standaardiseren van testmogelijkheden eerlijkheid en gelijke kansen tussen de concurrenten, waardoor het competitieve landschap van de serie wordt verbeterd.

DTM 2023

Onder de nieuwe regels moeten DTM-teams zich houden aan strengere richtlijnen voor het uitvoeren van privétests. Deze richtlijnen omvatten beperkingen op het aantal testdagen, de circuits die beschikbaar zijn voor tests en het aantal bandensets dat per dag is toegestaan. Dergelijke maatregelen stroomlijnen niet alleen de testprocedures, maar dragen ook bij aan optimalisatie van hulpbronnen en milieuduurzaamheid.

“Gezien de stijgende exploitatiekosten van de auto’s is het beperken van het testen een effectieve manier om de kosten voor de deelnemers op korte termijn te verlagen. Het beperken van het testen zorgt ook voor nog meer gelijke kansen in de DTM,” aldus ADAC Motorsport Directeur Thomas Voss.

DTM 2023

Uitzonderingen op de testbeperkingen zijn zorgvuldig afgebakend, zodat essentiële activiteiten zoals officiële testdagen voor andere series en roll-outs worden toegestaan zonder de overkoepelende doelstellingen van de regelgeving te ondermijnen. Uiteindelijk weerspiegelt de nadruk van de DTM op duurzaamheid en kostenefficiëntie haar toewijding om een toekomstbestendige en rechtvaardige raceomgeving te vormen.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!