DTM Norisring: Rast regenkoning op slicks

René Rast behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen in de DTM-race op de Norisring door op slicks te blijven rijden toen de regen begon. Rast, rijdend in de BMW M4 GT3 #33 van Schubert Motorsport, profiteerde van een strategische zet in de tweede helft van de race. Franck Perera, in de Lamborghini Huracan GT3 EVO2 #63 van TGI by GRT, gevolgd door Luca Engstler in de Lamborghini #19 van Liqui Moly by GRT.

Jack Aitken in de Ferrari 296 GT3 #14 van Emil Frey Racing en Sheldon van der Linde in de BMW #31 van Schubert Motorsport leidden aanvankelijk, maar de regen en bandenwissels veranderden de race. Bijna alle coureurs wisselden naar regenbanden, behalve Rast en Perera, wat hen een voordeel gaf toen de omstandigheden beheersbaar bleven.

DTM 2024
DTM 2024 – Start Norisring Race 1

Luca Engstler eindigde als derde na een felle strijd met Nicki Thiim (#94) en Mirko Bortolotti (#92) van SSR Performance. Kelvin van der Linde in de Audi R8 LMS GT3 #3 van ABT en Sheldon van der Linde in de BMW #31 van Schubert Motorsport volgden op de zesde en zevende plaats, terwijl Maro Engel in de Mercedes-AMG GT3 EVO #130 van Team Winward achtste werd. Jack Aitken eindigde als negende in de #14 Emil Frey Racing Ferrari, gevolgd door Maximilian Paul in de Lamborghini #71.

DTM 2024
Franck Perera

Thomas Preining kwam slechts als veertiende over de finish in de #91 Manthey EMA Porsche en scoorde de laatste punten, terwijl Lucas Auer in de #22 Mercedes-AMG Team Mann Filter en Ben Dörr #25 Dörr Motorsport McLaren 720S moesten opgeven.

DTM 2024
Luca Engstler

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!